VIDEO  Pogledajte idejni projekt međunarodne zračne luke u Brčkom

zracna luka brcko projekt
zracna luka brcko projekt

Izgradnja moderne međunarodne zračne luke bi budućeg investitora koštala oko 400 milijuna eura. Postavlja se pitanje treba li Brčkom zračna luka pored onog u Tuzli i drugim većim centrima u BiH.

''Mi želimo kargo, jer Brčko je poznato po transportnim trgovačkim putevima. Ovo je jedan od rijetkih gradova gdje je na istom mjestu željeznica, cesta i plovna rijeka. Još mu treba zračna luka'', kazao je doc. dr Saša Murtič, član slovenskog Konzorcija Egrus.

U prvoj fazi izgradnje bilo bi zaposleno oko tisuću ljudi, a kasnije bi se taj broj povećavao. Svi investitori zahtijevaju da vlasti donesu neophodne zakonske propise kako bi došlo do realizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Distrikt neće uložiti ništa, a može dobiti investiciju vrijednu 400 milijuna eura, što bi bila jedna od značajnijih investicija u BiH u zadnjih deset godina. S naše strane ćemo učiniti sve što je neophodno da dođe do realizacije ovog projekta'', poručio je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta.

Ideja o izgradnji zračne luke mogla bi biti jedna veoma uspješna poslovna priča pod uvjetom da nije riječ o još jednom uzaludnom predstavljanju projekta koji nikada neće biti ni započet, kao što je to bilo ranijih godina.