VIDEO  Pogledajte idejni projekt međunarodne zračne luke u Brčkom

zracna luka brcko projekt

Izgradnja moderne međunarodne zračne luke bi budućeg investitora koštala oko 400 milijuna eura. Postavlja se pitanje treba li Brčkom zračna luka pored onog u Tuzli i drugim većim centrima u BiH.

''Mi želimo kargo, jer Brčko je poznato po transportnim trgovačkim putevima. Ovo je jedan od rijetkih gradova gdje je na istom mjestu željeznica, cesta i plovna rijeka. Još mu treba zračna luka'', kazao je doc. dr Saša Murtič, član slovenskog Konzorcija Egrus.

U prvoj fazi izgradnje bilo bi zaposleno oko tisuću ljudi, a kasnije bi se taj broj povećavao. Svi investitori zahtijevaju da vlasti donesu neophodne zakonske propise kako bi došlo do realizacije.

"Distrikt neće uložiti ništa, a može dobiti investiciju vrijednu 400 milijuna eura, što bi bila jedna od značajnijih investicija u BiH u zadnjih deset godina. S naše strane ćemo učiniti sve što je neophodno da dođe do realizacije ovog projekta'', poručio je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta.

Ideja o izgradnji zračne luke mogla bi biti jedna veoma uspješna poslovna priča pod uvjetom da nije riječ o još jednom uzaludnom predstavljanju projekta koji nikada neće biti ni započet, kao što je to bilo ranijih godina.