Podviće ona rep...

ovoljno je samo pogledati nedavne naslovnice i sve je jasno:

 

"Jajce: Osuda postavljanja zastave ABiH na tvrđavu"

- "Iz automatskog oružja pucali na hrvatske povratnike"

- "Dvojno državljanstvo - Hrvatima prijeti gubitak jednog državljanstva"

- "Puno više spornih uvjerenja o načinu stradavanja imaju pripadnici Armije BiH nego HVO-a"

- "Kaos - Nacionalistički napadi Srba u Drvaru ne jenjavaju već mjesec dana"

- "Hrvatski kanal postao žrtva izbora"

- "Pripravnost u bh. vojarnama zbog bojazni od vehabija"

- "Sporni milijuni KM namijenjeni Bošnjačkoj TV i Merhametu"

- "Ministrica Alić izbacila hrvatski jezik iz uporabe"

- "Hrvati bez naknada u BiH"

Jedan je zajednički nazivnik za provociranje, maltretiranje, izrabljivanje, smanjivanje ili uskraćivanje onog što nas pripada. A to je gaženje ljudskih i konstutivnih prava hrvatskog naroda. U stilu nekadašnjeg sportskog komentatora Mladena Delića: "Ljudi, pa jeli to moguće, ludnica, šta je ovo!", treba se zapitati, dali je ovo u istinu činjenično stanje u kojem se naš narod, skoro 15 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma, nalazi? Nažalost jeste, s svim naznakama da bi moglo biti još gore, ukoliko se ovako i dalje nastavi.

Nedavan, mada ne usporediv primjer, ovaj put na suprotnoj strani, pokazao je kakva su sva negodovanja usljedila kad je bilo riječ o rušenju djelomično sagrađenog objekta, planiranog kao buduća džamija, u livanjskom mjestu Sturbi. Burnim rekacijama nije bilo kraja. Da im je radinost jaka strana kao ti protesti, nadmašili bi svaku konjukturu. To što je on bio ilegalan, zato izgleda nikoga nije bolila glava.

Ali zato islamsko-politička ekipa, u cilju nametanja izmišljenog nacionalnog identiteta, svojim djelovanjem Hrvatima na svim poljima "legalno" nanosi nesagledivu štetu, čiji protuglasovi nažalost često puta vrlo brzo utihnu. Zašto oni sebi to dopuštaju? Gdje je iznad stranačka odlučnost da se takvim protuustavnim aktivnostima jednom stane u kraj? Nema ničeg ozbiljnog. Zimski san kod njih, očigledno nije samo u hladno doba godine.

Kako su hrvatski političari reagirali kad je Željko Komšić bio izabran za člana Predsjedništva BiH? Brbljali su par tjedana, a onda se pošutili, i tako sve do danas. Kakvu su pouku izvukli iz svega toga? Nikakvu! Broj njihovih kandidata na slijedećim izborima sve govori. Bezbroj sastanaka, diskusija, prijedloga... Rezultat - nula! I ne uključuje samo to.

"Rezultati" njihovih dogovora daju na znanje, da im nije baš puno stalo do interesa naroda kojeg navodno zastupaju, nego prije svega do fotelja u kojima će i dalje najvećim dijelom svrćati svoje (lokalne) poslove. Inače bi imali jednog zajedničkog kandidata, bez obzira iz koje je stranke. Ovako ih imamo par. Najveća odlika im je, po potrebi, brusanje u tobožnje hrvatstvo. Kao (slijepi) pilići su su prema bosanskom liscu Komšiću, koji je se uvukao u hrvatski kokošnjac. I oni će mu se suprostaviti? Znamo, izbori su - vrijeme je za bajke.

A Hrvatima Bosne i Heregovine ono ne ide nikako u prilog. Ipak, oni si i dalje dopuštaju luksuz da im njihove vođe sole ionako presoljeni mozak. Možda se netko dosjeti pa ovo predloži za Guinessovu knjigu rekorda. Niti jedna od tzv. hrvatskih stranaka do sada nije pokazala sposobnost da je u stanju išta ozbiljno pokrenuti i uvjeriti birače da može do maksimuma zaštititi prava naroda čije želi povjerenje.

Oni koji svjesno šalju piliće liscu, te usput zbore da imaju šanse protiv njega, bi u svim naprednim civilizacijama već davno bili poslani na psihijatrijsko promatranje.

Što se brže uspostavi istinska hrvatska stranka s ne istrošenim i angažiranim pojedincima, koji će postojeće stanje izmjeniti, to bolje. Svima je jasno da je politička situacija očajna. Napredka nema, najbolje vidljivo po tome, što je ostalo recimo od Prudskog dogovora, dok nad Kreševskom deklaracijom vije samo paučina. Bošnjaci su već davno odlučili da igraju na kartu pritisaka i ugnjetavanja, usput jadikujući kad im se netko imalo isprječi.

Hrvatima je jedina alternativa proglašenje vlastitog entiteta, bez kojeg jednostavno u ovakvim uvjetima nema opstanka. Lisica će tek da ustukne kad vidi očnjake vuka, na čijem mjestu su sada naivna (ko)pilad.

Josip C./posavski-obzor.info