Počela kontrola obveznika fiskalizacije u FBiH

fiskalizacija, fiskalizacija, fiskalizacija, Midhat Arifović, fiskalizacija, Porezna uprava, fiskalizacija, Željko Konta, fiskalizacija, fiskalizacija, Zakona o fiskalizaciji, Republika Srpska, obrtnici, gospodarstvo

Kontrole  su izvršene na području cijele Federacije BiH, a kontrolirani su ugostiteljski objekti, ljekarne, pekare, slastičarne, trgovinske radnje, marketi i zanatske radnje.

Inspektori Porezne uprave FBiH, 12. i 13. studenog u kasnim noćnim satima, izvršili su kontrolu 186 poreznih obveznika na području cijele Federacije. Predmet kontrole bila je provjera poštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sustavima.

Kod obveznika fiskalizacije utvrđene su nepravilnosti kao što su neposjedovanje fiskalnog uređaja, neevidentiranje dnevnog prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanje evidencija o dnevnom prometu. U tijeku kontrola utvrđene su i ostale nepravilnosti kao što su rad bez odobrenja nadležnog općinskog organa kao i angažiranje 67 neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdano je 99 prekršajnih naloga u novčanoj vrijednosti od 158.150 KM. Izdano je i 11 rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti i 33 rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti.

Porezna uprava FBiH će i u narednom periodu će nastaviti kontrolu obveznika fiskalizacije u skladu sa odredbama Zakona o fiskalnim sistemima, ali i kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i ostalim poreznim zakonima, saopćeno je iz ove Uprave.

rtvslon.ba