Pobuna u zatvoru: Usred poplave pobjegli zatvorenici iz Orašja

zatvor, naser orić, Živko Budimir, ratni zločin, Srebrenica, pravda, BIH, Merim Galijatović, Jozo Leutar, uhićenje, Orašje, zatvor, bjeg, branitelj, uhićenje, Nizozemska, odšteta, zatvor, hrana, voda, crna kronika, policija, zatvor, dvojnik, zatvor, prevara, Mostar, napadač, beskućnik, zatvor, BIH, uhićenje, mito, korupcija, uefa korupcija, KPZ Tuzla, Tuzla, zatvor
Grupa od 16 zatvorenika uspjela je pobjeći iz Kazneno-popravnog zavoda. Navodno je došlo do pobune zbog prodora vode iz pravca Kopanica, doznaje Dnevni avaz.

Pripadnici Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP) koji su u to područje upućeni kako bi pomogli u evakuaciji stanovništva zbog poplava uspjeli su jutros pronaći i uhititi 10 zatvorenika, ali se za šest bjegunaca još uvijek traga, potvrdio je za Avaz Dragan Lukač, direktor FUP-a.

Za potragu su nadležni pripadnici sudske policije, ali se FUP uključio u akciju zbog izvanrednih okolnosti. Osuđenici su trebali biti evakuirani u zatvor u Tuzli, ali su navodno u stanju potpunog rasula zbog prirodne katastrofe kasnije zaboravljeni.

Oko stotinjak zatvorenika oraškog zatvora zbog poplave danas je premješteno u druge zatvore FBiH.