Pismo mrtvom ocu: Dragi tata Hrvati su sami sebi najveći neprijatelji

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr

I ovaj smo Uskrs proveli tužani bez tebe, a što sam starija sve mi više fališ. Mama se trudi da mi bude i mama i tata, ali i sam znaš da to nije to.

U naše dvije domovine dragi moj tata svašta se događa, i sva moja razmišljanja me upućuju na bolnu istinu, a ona glasi da smo mi Hrvati sami sebi najveći neprijatelji. Situaciju u Hrvatskoj donekle i shvaćam, ali ovo u BiH ne mogu nikako da svarim.

Dragi tata Hrvatska ima vlast kakvu zaslužuje jer su je sami građani izabrali. Žalosno je što se jednom ponosnom narodu dešava nakon Sanadera, i kako sada stvari stoje bit će u Lijepoj našoj veliki broj Sanadera i sličnih njemu koji su brutalno opljačkali sve pokretno i nepokretno u državi.

S druge strane granice Hrvate pljačkaju svi koji stignu. Tata moj dragi ovdje vladaju ljudi koji nemaju ničiju potporu, i zahvaljujući tome što su sluge Sarajeva oni obnašaju vlast. Čitam često da je ova Federalna vlada najgora u povijesti države, ali za to nikoga puno ne boli glava. Ta nesposobna vlada ima samo jedan cilj, a to je opljačkati i omalovažiti Hrvate u svim segmentima u kojima je to moguće. Dragi tata udarili su na branitelje, udarili su na ono malo ekonomije koja je u Hrvatskim rukama i bojim se da će sve to loše završiti.

Gledam Uskrsni prijem u Sarajevu i ne mogu da vjerujem svojim očima. Dragi tata ne znam da li bi se smijala ili plakala. Na naš najveći blagdan kod „našeg kardinala" na prijemu se pred kamerama šepure najveći neprijatelji i izdajnici našeg naroda. E moj narode što si dočekao nakon što si svoju slobodu platio krvlju svojih najboljih sinova.

Nažalost Hrvati ovdje nemaju nikakav mehanizam da se zaštite, a na izbore i ne trebaju ići jer će im protiv njihove volje susjedi nametnutni nekog novog Trojanskog konja ili Sejdu Bajramovića. Dragi moj tata gledam kako naš narod trpi ovu nepravdu i nije mi jasno do kada će Hrvati ovdje biti pljačkani i majorizirani. Gledam i nasmijana lica onih koji su pljunuli u lice svom narodu za par fotelja u Sarajevu. Iskreno dragi moj tata gade mi se ti ljudi, i zahvaljujući njima nama ne trebaju nikakvi drugi neprijatelji.

Dragi moj tata tužna sam, ali i ljuta zbog svega ovoga pa ti ovaj puta neću više ništa napisati. Jedino što me veseli u ovim tužnim danima su Zrinjski i njegovi navijači. Dragi tata dok je Zrinjskog i Ultrasa bit će i Hrvata na ovim prostorima.

Do slijedećeg pisma voli te tvoje jedino zlato.

HERCEGOVINA.info