Peticiju potpisalo 7500 Hercegovaca

Prema riječima Damira Sutona, glasnogovornika sindikata HRT-a Mostar, još je u tijeku prebrojavanje listova nošenih po cijeloj Hercegovini, a do sada je prebrojeno 7500 potpisa. Hercegovci su ovime dali podršku Hercegovačkoj televiziji, Radiopostaji Mostar i Radiju Herceg Bosne, čiji su djelatnici peticiju svakodnevno nosili od Kupresa do Ravnoga. Projekt se počeo realizirati 11. veljače kada su peticiju potpisivali Mostarci, a završio 28. veljače kada je potpisianje upriličeno u Neumu i Ljubuškom.


Treba naglasiti da peticiju, osim velikog broja ljudi, podržala i kiša koja je padala od prvoga do zadnjega dan, a da su bile ljepše vremenske okolnosti, vjerojatno bi i potpisa bilo više. Iz Odbora za potpisivanje peticije zahvaljuju se svakoj osobi koja je pokazala palac gore za opstanak ovih medija, Radija Herceg Bosne čiji su djelatnici u štrajku već puna tri mjeseca, od 30. studenog prošle godine, i HRT-a Mostar koji program ne emitiraju, također zbog štrajka, već mjesec dana. Veliku zahvalnost odaju i svećenicima koji su pri kraju misa upoznavali puk s ovim problemom i isti pozvali za podršku medijima.

Peticija će se predati potpisnicima Kreševske šestorke na prvome zajedničkom sastanku, upoznat će ih se s voljom naroda, a onda je na njima da odluče žele li slušati narod, barem u ovj izbornoj godini, kažu u Odboru za potpisivanje peticije.

Ante Bender | ČAportal