Pet radnika KCU Sarajevo vraćeno kućama zbog infekcija

Federalna uprava za inspekcijske poslove je u proteklom periodu u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Sarajevske županije i Županijskom upravom za inspekcijske poslove izvršila  inspekcijski nadzor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Inspekcijski nadzor je izvršen na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Pedijatrijskoj klinici, Klinici za ortopediju i i traumatologiju i Klinici za neurohirurgiju, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, prenosi večernji list.

 - Tijekom vršenja inspekcijskog nadzora uzeto je ukupno 215 uzoraka sa površina na klinikama, a rezultati laboratorijskih nalaza potvrdili su da su svi uzeti uzorci na Klinici za ginekologiju i akušerstvo uredni, dok tri uzorka na Pedijatrijskoj klinici i jedan  uzorak na Klinici za ortopediju i i traumatologiju ne odgovara sanitarno-higijenskim standardima - ističe se u priopćenju.

Pored navedenih laboratorijskih ispitivanja, izvršeno je uzimanje ukupno 151 briseva kod uposlenika na Klinici za ginekologiju i akušerstvo te je utvrđeno da pet uzoraka ne odgovara predviđenim zdravstvenim uvjetima. Kod tri uzorka je konstatovana MRSA, a kod preostala dva Staphyloccocus aureus.

Uposlenici kod kojih su konstatirane infekcije udaljeni su sa radnog mjesta te će nakon odgovarajućih terapija i ponovnih kontrola briseva biti vraćeni na posao.

 

Piše: mk/VLM