Pet godina čekanja: Procjenjuju se ponude za gradnju dionice Počitelj - Zvirovići

Pet godina čekanja: Procjenjuju se ponude za gradnju dionice Počitelj - Zvirovići

Otvaranje ponuda prvo je bilo zakazano za 6. rujna, ali je na zahtjev ponuđača da im se omogući više vremena za pripremu ponuda, rok za dostavu ponuda prolongiran za 10. listopada, kada su ponude i otvorene, rečeno je iz Autocesta FBiH.

Važno je napomenuti da su, prema instrukcijama iz natječajne dokumentacije, ponude dostavljene u dvije kuverte: tehnička i financijska.

Iz Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine za Klix je potvrđeno da je trenutno u tijeku procjena evaluacija tehničkih ponuda.

"Nakon što banka dadne suglasnost na Izvještaj o tehničkoj evaluaciji, bit će zakazano otvaranje financijskih ponuda onih ponuđača čije su tehničke ponude ocijenjene prihvatljivim", kažu iz Autocesta FBiH.

Banka na koju se referiraju je Europska Investicijska Banka koja je 2017. godine tražila da se postupak dodjele ugovora na izgradnji dionice Počitelj - Zvirovići ponovi.

EIB je smatrao da je došlo do povrede postupka nabavke uslijed objavljivanja povjerljivih informacija u pojedinim medijima.

Podsjetimo, priča o gradnji dionice Počitelj - Zvirovići je počela još u siječnju 2014. godine Dionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti su most Počitelj (945 m), petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Predviđeni rok izgradnje bio bi 30 mjeseci.