Panika u SDP-u: Lagumdžija jučer optužio Hrvate da pale zgrade, sad traži izvanredne izbore

Hrvati u BIH, Zlatko Lagumdžija, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, Zlatko Lagumdžija, Federacija BIH, prosvjedi, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Treći entitet, izvanredni izbori

Tijekom sastanka razmatrana je situacija nastala djelovanjem 'neodgovornih i antidemokratskih snaga' koje su grubo zloupotrijebile opravdano 'višedesetljetno' nezadovoljstvo radnika u BiH.

Partija je zaključila da je potrebno zaustaviti nasilje i osigurati sigurnost građana i njihove imovine. Također, traže izvanredne izbore i očuvanje funkcioniranja demokratskih institucija.

Od političkih stranaka traže da se žurno u parlamentarnoj proceduri nađu izmjene zakona koje će omogućiti održavanje izvanrednih izbora. Ukoliko se to ne dogodi, preklinju Valentina Inzka, inače Visokog predstavnika u BiH da raspiše izbore, jer za to ima madat - poručuju preko partijskog priopćenja.

Uz sve gore navedeno traže usvajanje antikorupcijskih zakona i početak njihove primjene, a na kraju su pozvali vlade, sindikate i pravosudne institucije na svim razinama da zajedno, za početak definiraju po 20 prioritetnih slučajeva privatizacijske pljačke koju je potrebno odmah procesuirati.

Izgleda da se Lagumdžija prepao poruke iz Strasbourga i rezolucije koju je usvojio Europski parlamet, a koja se odnosi na BiH. Tom rezolucijom se poziva na promjenu Daytonske strukture i federalizaciju Federacije BiH koja je sada nefunkcionalna i na štetu Hrvatskog naroda.

brotnjo.info