Paneuropska unija Bosne i Hercegovine pozdravlja opredijeljenost bh. vlasti prema europskom putu Bosne i Hercegovine

Europska unija, Hrvatska, Europska unija, Hrvati u BIH, Europska unija, Hrvatska, referendum, Europska unija, Europska unija, BIH, Hrvatska, Europska unija, lobiranje, BIH, Europska unija, BIH, Hrvatska, Europska unija, Europska unija, soros, Davor Ivo Stier, Europska unija, BIH, Europska unija, sastanak, BIH, Europska unija, BIH, Europska unija, šansa, BIH, Europska unija, istraživanje, Hrvati, Srbi, Bošnjaci, parkirne kazne, belgija, brisel, Hrvati, Njemačka, Europski parlament u Briselu, Andrej Plenković, BIH, europski fondovi, pomoć, Hrvatska, Sejdić i Finci, Europska unija, BIH, BIH, Europska unija, anketa, Europska unija, BIH, Politika, Peter Sorensen, EU i BiH, Europska unija,  Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, Europska unija, BIH, BIH, Europska unija, BIH, Europska unija, Dubravka Šuica, BIH, Europska unija, Paneuropska unija , Europski parlament , Hrvati u BIH, Dubravka Šuica, BIH, Europski parlament , EU i BiH,  Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, Europski parlament u Brisel
...Bosne i Hercegovine Predsjedništva Bosne i Hercegovine koju su usvojila oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Ovo pokazuje da su bh. vlasti spremne uhvatiti se u koštac s problemima s kojima se susreće Bosna i Hercegovina i cijelo naše društvo, posebno kada je riječ o ekonomskim problemima. Jako je dobro što je ova Izjava usvojena na početku mandata novoizabranih predstavnika vlasti. Sveobuhvatne reforme su jako važne kako bi Bosna i Hercegovina postala samoodrživa i istinski europska država, spremna za ulazak u Europsku uniju.

Isto tako, Paneuropska unija pozdravlja i napore Bruxelles u poticanju bh. političara da napokon promišljaju europski. Ovakav pristup odavno podržavamo i potičemo jer smatramo kako je na našim vlastima rješavanje problema, a Bruxelles treba biti medijator i snažna podrška.

U tom kontekstu su jako značajni posjeti visoke predstavnice EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicae Mogherini koja je u samo nekoliko mjeseci dva puta posjetima našu zemlju. Sama ta činjenica govori i o ozbiljnijem pristupu Europske unije prema situaciji u Bosni i Hercegovini.