PALI DILERI U MOSTARU I STOCU Šestero uhićenih, oduzeto sedam tona skunka

Sarajevo, Veleposlanstvo Švedske, Sipa, droga, akcija uhićenja, Sipa, Ministarstvo obrane BiH, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, Sipa, krijumčarenje ljudi, Sipa, tužiteljstvo, pretres, istraga, Gradiška, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, pretres, Cazin, tužiteljstvo, krijumčarenje, droga
Arhiva/hercegovina.info

Pripadnici SIPA-e na području Mostara, Kiseljaka i Stoca uhitili su 6 osoba i oduzeli 7 tona skunka. 

Kako su za hercegovina.info rekli iz SIPA-e pretresi su izvršeni na četiri lokacije i to dvije u Stocu, jednoj u Trebinju i Kiseljaku.

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) tom prilikom su zaplijenili više mobilnih telefona koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem kaznenih djela, te više stotina tisuća maraka.

Kako hercegovina.info neslužbeno doznaje jedan od uhićenih je Ivan Antunović zvani Ćamil. Avaz javlja da su uz njega uhićeni još i Nikica Bošković u Stocu, Ivan Cvijanović u Kiseljaku, Borislav Kovačević u Trebinju te Jurica i Mario Veletić.

Tužiteljstvo BiH je priopćilo da su spomenuti uhićeni u kodnoj akciji naziva “Sky”, a da se nezakonita imovinska korist u izvršenim kaznenim djelima procjenjuje na više od 2 milijuna maraka.

Ove aktivnosti nastavak su operacija usmjerenih na otkrivanje i razbijanje krijumčarskih lanaca opojne droge marihuana-“skunk”, iz Albanije preko Crne Gore i BiH, prema zemljama EU, koje su provedene u prethodnim mjesecima u operacijama “Petrol Line”, “24” i “24+” u kojima su na području Istočnog Sarajeva (Krupac), graničnog prijelaza Gradiška i Gabeli kod Čapljine, izvršene pojedinačne zaplijene više stotina kilograma opojne droge namijenjene narko-tržištu zemalja EU, čija vrijednost na ilegalnom tržištu doseže višemilijunske iznose.

U okviru aktivnosti Tužiteljstva BiH, zajedno sa partnerskim agencijama za provođenje zakona u BiH i zemaljama regije, zadokumentirano je krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana-“skunk”, najčešće u kamionskim transportima,  nakon čega je na prostoru Bosne i Hercegovine, izvršeno presretanje i zaplijena više od 2,5 tone opojne droge.

Ovim aktivnostima koje su rezultat dobre suradnje institucija unutar BiH, kao i efikasne međunarodne suradnje, zadan je ozbiljan udarac strukturama narko-mafije na području BiH i regije, zaključili su iz Tužiteljstva.