FOTO/VIDEO  Otvoreno pismo Milanu Bandiću: More li?

Milan Bandić, kordinacija udruga, branitelji, ptsp, otvoreno pismo
Pismo prenosimo u cijelosti:

Nama, braniteljima oboljelim od PTSP-a, koji podržavamo federalizaciju Bosne i Hercegovine, tj. uspostavu „Trećeg entiteta", nije jasno gdje se točno pojavio problem između Zagreba i Sarajeva. Prvenstveno smo mislili kako je problem nastupio onog trenutka kada ste na Al Jazeeri ustvrdili kako hrvatski narod u BiH, kojem i Vi pripadate, nije jednakopravan s druga dva naroda u BiH, te kako bi uspostavom „Trećeg entiteta" Bosna i Hercegovina uspostavila ravnotežu između tri konstitutivna naroda, što je preporuka i Europskog parlamenta, a i Biskupske konferencije BiH. Isto je potvrđeno i Rezolucijom i Dekleracijom 90% vijećnika i zastupnika okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru BiH.
S obzirom da ste Vi osvjedočeni prijatelj svih naroda u BiH, nama, hrvatskim braniteljima oboljelim od PTSP-a, se učinilo logičnim kako se zalažete za unutarnje uređenje BiH koje će biti po mjeri sva tri naroda, no mogli smo pretpostaviti kako ćete, nakon što ste spomenuli „Treći entitet", doći na udar velikobošnjačkih političkih elita u Sarajevu, koji vide Bosnu i Hercegovinu kao državu bošnjačkog naroda.
Vaš utjecaj kao gradonačelnika Zagreba koji nesebično pruža svekoliku potporu Bošnjacima u Zagrebu, Sarajevu, Srebrenici i Bosni i Hercegovini, ozbiljno je uzdrmao sarajevsku velikobošnjačku političku elitu, i u Vama su vidjeli ozbiljnu prijetnju za zaustavljanje majorizacije koja se vrši nad hrvatskim narodom u BiH.

Svih ovih godina mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, s nevjericom promatramo kako se hrvatskim političarima iz Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini dodjeljuju počasni doktorati i titule počasnih građana, kako ih se domaćinski dočekuje, kako im se oduševljeno plješće i kako se uzdižu do nebeskih visina, pod uvjetom da šute o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Gledali smo kako su prijatelje Račana i Čačića, tj. SDP i HNS, otfikarili kada su htjeli graditi Autoput VC, gledali smo kako su mršnuli kući premijera RH, Zorana Milanovića (SDP), a evo svjedoci smo da ste i Vi došli na red.

No, budući da ste Vi, unatoč svemu, ponovno došli u Sarajevo, zanima nas jesu li Vam oprostili političko zauzimanje za jednakopravan položaj hrvatskog naroda u BiH, i stoga Vam upućujemo pjesmu pok. Vinka Coce s jasnim pitanjem: „More li"


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA
Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a