Otvoreno pismo Franji Topiću

Informaciju o činjeničnom stanju imate na stranicama bugojanskog župnog ureda

Statistika župe Bugojno

Vaša, neinformiranost i neupućenost je začuđujuća, gotovo nevjerojatna, iako je intencija možebitno dobra, i dalje bi ste trebali biti puno oprezniji u ovakvim stvarima jer Vaš kredibilitet i obraz valjda danas vrijede nešto?

Optimizam je dobra stvar ali ako je bez osnova onda je to drskost i bezobrazluk.

Kao jedan od 360 Bugojanskih zatočenika koji su proveli 240 nezaboravnih dana umiranja, patnje i stradanja na stadionu Iskre u Bugojnu, pitao bi Vas nije li neukusno da Napredak neposredno po raspuštanju ovog zloglasnog logora šalje svoju sportsku nogometnu ekipu da gostuje na istom tom stadionu gdje su samo jučer u zrak letjeli hrvatski mozgovi?

Moram reći da je to mizerno gospodine Topiću, vrlo nisko, pa čak i ako niste imali tu informaciju, pa čak i ako neopisivo težite "normalizaciji odnosa", dok u praksi zapravo igrate ulogu najobičnijeg oportuniste.... neke stvari naprosto nisu uredu.

Voljet će Vas Sarajevo i bez tolikog dodvoravanja. Valjda ste se zaboga do sada dovoljno dokazali.

U nadi da ćete u budućnosti više pozornosti i digniteta posvetiti poslu kojim se bavite, kao i javnom nastupu u ime naroda koji navodno zastupate i o kom skrbite, pozdravljam Vas i neka Vam dragi Bog udjeli mudrosti i snage da se nosite sa svim izazovima ovih teskih vremena.

Srdačno

Zvonimir Tomas , Bugojno