FOTO/VIDEO  Otkriven zasad marihuane. Pronađeno 45 stabljika, karabin, streljivo...

Hercegovina,marihuana,Nevesinje
Hercegovina.info

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 29. kolovoza 2022. godine, u Nevesinju pronašli zasad indijske konoplje. Policijski službenici su stekli temelj sumnje da ga je zasadila i uzgajala osoba inicijala N. K. iz Nevesinja. 

Naime, provodeći planske aktivnosti iz zavedenih akcija „Plantaža 2022“ i „Kalibar 2022“ policijski službenici su došli do operativnih saznanja da na području mjesta Ćesim, općina Nevesinje ima zasad indijske konoplje.

Nakon realizirane operativno-taktične mjere i radnje, zasjede, policijski službenici su stekli temelj sumnje da je osoba inicijala N.K. zasadila i uzgajala pronađeni zasad. Prilikom uhićenja N.K. je odbacio lovački karabin za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. 



Radnjom očevida izuzeto je 45 stabljika indijske konoplje, visine do 1,45m, lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada. 

Hercegovina,marihuana,Nevesinje

U cilju kvalitetnog dokumentiranja kaznenog djela policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretres kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi osoba  N.K. na dvije lokacije u Nevesinju, kao i pretres putničkog automobila koje osoba koristi. U ovim pretresima oduzeta je određena količina oružja i streljiva, digitalna vaga, 329 sjemenki koje imaju morfološke osobine sjemenki marihuane i 129 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. 

Hercegovina,marihuana,Nevesinje

Protiv N. K. nakon kompletiranja predmeta bit će podneseno izvješće o počinjenim kaznenim djelima „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.