Otac djevojčice koju je graničar naveo na seks: Sud mu možda ne može ništa, ali ja ću mu presuditi!?

...intimni odnos, navodno je uputio ozbiljne prijetnje čovjeku koji je obeščastio njegovu kćer! Takve priče kruže ovim gradićem, zbog čega je intervenirala i policija, čime je ta čaršijska priča dobila i službenu dimenziju ...

Podsjetimo, A. Č., Učenica prvog razreda srednje škole u Velikoj Kladuši, dugo će pamtiti povratak iz kavana s dvadeset godina starijim muškarcem, Davorom Kulićem, graničnim policajcem Bosne i Hercegovine. On ju je na prijevaru namamio u kuću, pozvavši je da uđe unutra, navodno, "samo da mu nešto pomogne" ... No, nakon što su se iza mlade djevojke zamandalila vrata, Davor se skinuo i dogodio se spolni odnos, što je potvrđeno i ginekološkim pregledom. Djevojka je, kako je kazala, na odnos pristala jer je bila u strahu i šoku, odgojena da je policajac štiti, a ne da nasrće na nju.

Roditelji A.Č., Hasan i Amira Čelebić, inače povratnici iz Kanade, kada su saznali što se dogodilo, brzo su reagirali. Oni su prijavili policiji Davora Kulića, zbog seksualnog iskorištavanja njihove kćerke. Sumnjaju da odnos nije bio dobrovoljan, odnosno da sadrži elemente prijevare i prisile. To su im, navodno, potvrdili i odvjetnici i pravnici koje su kontaktirali.

Ali, policiji i tužiteljstvu su zavezane ruke, jer je djevojka starija od 14 godina, a procjenjeno je da bi se teško dokazalo da odnos nije bio doborovoljan. Zbog toga su po "čaršiji" počele kružiti priče da otc sprema osvetu. Zbog toga se Hasan Čelebić javio u Policijsku postaju u Velikoj Kladuši, gdje je ispitivan zbog navodnih prijetnji smrću. Doznaje se da je granični policajac Kulić zatražio policijsku zaštitu jer je čuo da Čelebić po gradu priča da će ga ubiti.

Hasan Čelebić

Točno je da su preksinoć dvojica kladuških policajaca došla mojoj kući i pozvala me da se javim u Policijsku postaju zbog toga što sam, navodno, po gradu prijetio ovom graničnom policajcu - potvrdio je Čelebić i dodao da se radi o čaršijskom traču koji ničim nije utemeljen , piše Dnevni avaz.

Čelebić je pripadnicima PS Velika Kladuša objasnio da uopće ne zna Kulića, koji mu je zaveo kćer, niti ga je ikada vidio.

Policajci su mi sugerirali da mu se ne približavam, a ja sam im odgovorio da ne znam kako čovjek izgleda. Kako se tu postaviti? Kako se ne približavam nekome koga uopće ne poznajem? - Pita se Čelebić, prenosi avaz, za koji otac maloljetne A. Č. dodaje da je Kulića jednom prilikom nazvao na njegov mobilni broj jer je stalno uznemiravao njegovu kćerku i zamolio ga da to više ne čini. Bilo je to prije nego što je doznao da je granični policajac već zaveo A. Č. iu kući u kojoj stanuje s njom seksao.