Osuđena na 10 godina zbog ubojstva muža, obrana zatražila novo suđenje

osuđena , obrana, novo suđenje

Odvjetnik Izet Baždarević je od Vijeća Vrhovnog suda Federacije BiH zatražio da se njegovoj klijentici Merziji Delalić, koja je nepravomoćno osuđena na 10 godina zatvora, ukine presuda i zakaže novo suđenje.

Kuhinjski nož

Obrana optužene tvrdi da se u ovom slučaju radi o nanošenju teške tjelesne ozlijede sa smrtnom posljedicom, a ne o ubojstvu s umišljajem, kako to tvrdi Tužiteljstvo Županije Sarajevo. Odluka Suda bi, kako saznajemo, trebala biti donesena u roku od mjesec.

Merzija Delalić (56) je proglašena krivom jer je 17. travnja prošle godine u kući u sarajevskom naselju Soukbunar nožem ubila 57-godišnjeg supruga Seada. Ubojstvo se, kako stoji u prvostupanjskoj presudi Županijskog suda u Sarajevu, desilo poslije ponoći 17. travnja, nakon svađe u kuhinji. Merzija je policiji ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da se zateturao prema njoj u momentu kada je u ruci držala kuhinjski nož koji je uzela sa sudopera.

Ona je tijekom davanja iskaza u svoju korist u sudnici izjavila da se osjeća da nije kriva i da nije imala namjeru ubiti muža, prenosi Oslobođenje.

Pritvor

"Osjećam da nisam kriva. Kriva sam što je nastradalo živo biće, ali ne, kako je napisano, da je bilo u namjeri, pojašnjavala je optužena tijekom suđenja."

U optužnici se navodilo i to da je Merzija desnom rukom jako zamahnula i nožem zadala suprugu smrtonosnu ozlijedu na gornjem lijevom dijelu grudnog koša. Sead je istog dana preminuo na Odjelu za urgentnu medicinu JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, dok je Merzija uhićena i smještena u pritvor.