Osiguranje ludom radovanje

Osiguranje ludom radovanje
...se javilo nekoliko nezadovoljnih djelatnika EP HZ HB sa namjerom da ukažu na još jednu nepravilnost koja se tiče osiguranja. Naime, kako stoji u pismu  djelatnici ove kompanije su uskraćeni za iznos kojime su bili osigurani kod Croatia osiguranja. Kako stoji u pismu djelatnici ove tvrtke bili su životno osigurani na razdoblje od 10 godina i u tom periodu osobni dohodak im se nije povećavao. U ugovorima je navedeno da će djelatnici u slučaju doživljenja biti korisnici premija, te da će im iste biti isplaćene po isteku ugovornog roka. Po njihovim riječima tvrtka je novac od osiguranja  prebacila na sebe mijenjajući osiguravatelja mjesec dana prije isteka osiguravajućeg roka.

Kako neslužbeno doznajemo djelatnici su se organizirali te će uputiti  tužbu zbog ovog slučaja i navodno ista je već spremna. Očajni djelatnici koji su se javili u našu redakciju ostali su anonimni iz razloga što se po njihovim riječima vrše pritisci na njih same da se odustane od tužbe. Pokušali smo kontaktirali  predstavnike sindikata  ove tvrtke, ali su nam rekli da još zvanično ne bi izlazili u javnost, te da će se sve znati u narednih nekoliko dana.  Što se tiče spora sa Hercegovina osiguranjem rečeno nam je da se čeka odluka Skupštine sindikata na kojoj će se odlučiti o podizanju tužbe jer drugog izlaza nema.

Kako sada stvari stoje djelatnici EP HZ HB su zakinuti za novac od dva osiguranja, a hoće li i kako će doći do novca od svojih premija potpuna je nepoznanica.  Na kraju pisma se kaže da prevareni djelatnici još jedino vjeruju kako će pravdu pronaći pred nadležnim sudskim institucijama.

hercegovina.info