Optužnica za Gibraltar sa 6,8 milijuna KM pala na 216.124 KM

Optužnica za Gibraltar sa 6,8 milijuna KM pala na 216.124 KM
...Stipe Prlića i Zorana Bakule te vlasnika agencije SV-RSA Nevena Kulenovića, koje terete za zloupotrebu položaja i primanje mita.

U izmijenjenoj optužnici, umjesto ranijih 6,8 milijuna KM, za koliko ih je Tužiteljstvo teretilo da su oštetili proračun BiH, sada stoji da je riječ o točno 216.124,03 KM. Ovo je za Avaz potvrdio i Davor Martinović, odvjetnik Bakule.

Prema njegovim riječima, Tužiteljstvo BiH se ovi predmetom kao dokazom velike korupcije hvalilo mjesecima, a sada, umjesto za 6,6 milijuna KM, optužene sumnjiči za 216.124 KM, što je u stvari dobit marketinške tvrtke ostvarene po zakonu.

"Obrana je od početka tvrdila da se ovdje radi o nelogičnostima i da uopće nema kaznenog djela. No, ta se brojka ‘napucavala' da bi Sud BiH imao nadležnost za vođenje postupka. Vodili su čitav cirkus bez osnove. Ljudi su preživjeli pravu dramu, nazivani su kriminalcima, a ispostavit će se da je riječ o normalno provedenom tenderu", kaže Martinović za Avaz.

U akciji "Gibraltar" SIPA je, prema naredbi Tužiteljstva i Suda BiH, u listopadu prošle godine uhitila devet osoba tvrdeći da je riječ o organiziranoj kriminalnoj grupi. No, Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv samo tri osobe.