Opet smo popušili: Poskupjele cigarete u BiH

pušenje, zdravlje, ubijanje, pušenje, alkohol, cigarete, pušenje, RAK, zdravlje, pušenje, dim, cigarete, pušenje, lijek, šverc cigareta, Bileća, cigarete, cigarete, pušenje, cigarete, cigarete, poskupljenje, cigarete, poskupljenje, pušenje, odvikavanje, dječak, Tomislavgrad, provala, kiosk, duhan, cigarete, crna kronika, cigarete, poskupljenje, BIH, cigarete, poskupljenje, UIO, BIH, cijene, poskupljenje, cigarete, pušenje, akcize, škija, cigarete, poskupljenje, pušenje, rak pluća, cigarete, opušci, punjač, cigarete, poskupljenje, šverc, švercanje, duhan, BIH, BIH, cigarete, poskupljenje, pušenje, Pušenje je porok, čišćenje, zdravlje, cigarete, BIH, cijena, Mostar, pušenje, zabranjeno pušenje, cigarete, cijena, BIH, pušenje, namirnice, pljačka, pljačkaši, razbojništvo, cigarete, BIH, cigarete, poskupljenje, cigarete, cijene, cigarete, BIH, poskupljenje, pušenje, zabrana pušenja, BIH, više trošarine na duhanske proizvode , cigarete, rezani duhan, cigarete, poskupljenje, cigaret
Načelnik Odjeljenja za komunikacije Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačević kazao je da je od 21 vrste cigareta koje distribuira tvrtka Philip Morris poskupjelo njih 16, piše Glas Srpske.

- Nova cijena cigareta "philip morris 100" je veća za 40 feninga od stare i paklica sada košta 3,6 KM - kazao je Kovačević i dodao da su cigarete "clasic gold" i "clasic blue" poskupjele za 20 feninga, a isto toliko posku­pjele su i cigarete "philip morris blue" i "philip morris reds".

Za vikend su na trafikama i trgovinama BiH osvanule i nove cijene tri vrste cigareta "eve", pa se tako "eve divine slims", "eve mistic slim" i "eve mint slims" umjesto stare cijene od tri marke, trenutno prodaju za 3,1 KM.

- Cigarete "marlboro flavore plus" poskupjele su također za deset feninga i sada koštaju 3,9 KM po paklici, dok je pet vrsta cigareta "bond" poskupjelo za 20 feninga po paklici - rekao je Kovačević.

On je naglasio da se cigarete "partner" i "partner light" također prodaju po novoj cijeni, koja je za 20 feninga viša u odnosu na cijenu koja je formirana početkom godine.

U tvrtki "Philip Morris" u Sarajevu jučer su kratko rekli da je novo poskupljenje cigareta poslovna odluka. Cigarete u BiH od 1. siječnja ove godine poskupjele su od 20 do 50 feninga po paklici, a do poskupljenja je tada došlo zbog povećanja akciza.