Opet optužnica protiv Dragana Čovića

Dragan Čović

Ovaj puta riječ je o nezakonitom prebacivanju udjela iz telekomunikacijske kompanije Eronet u vlasništvo triju privatnih tvrtki. Pored Dragana Čovića optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora poduzeća Marinka Gilja, bivšeg člana Uprave Matana Žarića i bivšeg predsjednika Federacije BiH Vladimira Šoljića.

Tko zna koja optužnica po redu protiv čelnog čovjeka Hrvata u BiH,  a niti jedna do sada nije dokazala njegovu krivnju. Ova optužnica se može smatarati samo još jednom u nizu pokušaja diskreditiranja čelnika HDZ BiH i to upravo u izbornoj godini. Žalosno je također što je vijest o podizanju optužnice jedva dočekana i od takozvanih Hrvatskih medija koji su vijest o njoj postavili na naslovne strane svojih medija. Ništa neobično za ovu državu da se čovjek proglasi krivim bez suđenja i bez njegovog prava na obranu, ali je itekako zabrinjavajuće što dolazi u ova teška vremena za Hrvate u BiH.

Sviđalo se to nekome ili ne, Dragan Čović je jedini političar sa ovih prostora koji može zastupati Hravte u pregovorima o njihovoj budućnosti. To dosta dobro znaju oni koji ga optužuju i sude i ovo je još samo jedan u nizu pritiska kako na Čovića i njegove suradnike. Gospodo draga svuda u svijetu čovjek je nevin dok se ne dokaže suprotno od toga. Montirani politički procesi nažalost dio su svakodnevnice na ovim prostorima, pa ne bi ništa čudno da je i ovo još samo jedan takav u nizu.

Krajnje je drsko  objavljivanje optužnice početkom vikenda znajući da odgovor na nju neće stići do ponedjeljka. Tako uz mnoštvo članaka o našim rukometašima javnost se zabavlja i optužnicom protiv Dragana Čovića. Tko je kriv neka za svoja (ne) djela odgovara, ali prije toga se krivnja treba i dokazati.