FOTO  Oduzeta razna roba u vrijednosti od 120.000 km

Oduzeta razna roba u vrijednosti od 120.000 km

Tijekom nekoliko planiranih i koordiniranih kontrolnih aktivnosti službenici UIO su privremeno oduzeli veću količinu duhana i duhanskih prerađevina, odjevnih predmeta i parfema poznatih svjetskih marki za koje se sumnja da je riječ o falsifikatima. Pored toga, privremeno je oduzeto i nekoliko motornih vozila uključujuči i dva ATV Quad stranih registracijskih oznaka i bez dokumentacije o porijeklu. Roba je oduzeta od nekoliko pravnih lica koja posluju na području koje pokriva Regionalni centar UIO Sarajevo.

Aktivnosti na terenu provela su ovlaštena službena lica Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo. Kad su u pitanju oduzeta vozila aktivnosti su provedene u suradnji sa pripadnicima Granične policije BiH. Prilikom provođenja aktivnosti korištena je oprema kao i obuka koja je prethodno dobijena i stečena putem programa EXBS od strane Vlade SAD.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno važećoj zakonskoj legislative pokrenuti su postupci kod nadležnih sudova.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, priopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.