FOTO  Održana proširena sjednica ŽO Mladeži HDZ-a BiH HNŽ s Predsjedništvom Mladeži HDZ-a BiH u Stocu

mladež HDZ, Mladež HDZ BiH, Mladež HDZ BiH Stolac

.... godine održana je proširena sjednica ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a u Općinskom odboru HDZ BiH Stolac na kojoj su nazočili i članovi Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH.

Sjednicu je predvodio predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a Anđelko Maslać, uz domaćina, predsjednika OO Mladeži HDZ BiH Stolac Antu Vujnovića, a nazočili su članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BiH predvođeni predsjednikom Mladeži HDZ BiH Vedranom Kožulom, članica Predsjedništva HDZ BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH Darijana Katić, članovi ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a i ostali gosti iz pojedinih OO/GO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a.

Presjednik OO Mladeži HDZ BiH Stolac Ante Vujnović prenio je riječi zahvale i pozdrave od načelnika općine Stolac Stjepana Boškovića, a nakon toga se osvrnuo na događaje koji su se dogodili na dan održavanja lokalnih izbora u Stocu:
Svima je poznato da su se glavni napadi dogodili između 13.00 i 16.30 sati na Predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, kao i na člana biračkog odbora, od strane bošnjačkog kandidata za načelnika općine Stolac Salmira Kaplana, koji je ovim činom dokazao da nije dostojan obavljati bilo kakav posao, a pogotovo ne načelnika Općine. Kazneno djelo krađe glasačkih listića, biračkih popisa i glasačkih kutija koje je počinila grupa kriminalaca koji su jednim djelom i članovi Inicijative za Stolac je za svaku osudu.

Ovo je presedan u povijesti održavanja izbora u Bosni i Hercegovini, u posljednjih dvadeset godina ljudi ne pamte da se ovako nešto dogodilo da jedan kandidat za načelnika općine fizički nasrne i teško ozljedi člana biračkog odbora, koji se i danas nalazi na liječenju u SKB Mostar. Ovakvim ljudima je jedino pravo mjesto iza rešetaka, a to ćemo prepustiti institucijama pravne države neka rade svoj posao, zaključio je u svome obraćanju predsjednik OO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a Stolac Ante Vujnović.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul je istakao da se nalazimo u jednoj prigodi koja i nije baš svečana, jer imali smo i puno svečanijih prigoda u kojima smo se ovdje nalazili, te došli smo dati potporu našem hrvatskom narodu u Stocu u ime Predsjedništva Mladeži HDZ BiH. Ispred Predsjedništva Mladeži stojim Vam na raspolaganju za svaku moguću vrstu pomoći i još jednom iskazujem punu potporu OO HDZ BiH Stolac, te uvjeren sam da ćemo uskoro slaviti izbornu pobjedu ovdje u Stocu", rekao je Kožul.

Svi predsjednici OO/GO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a iskazali su zadovoljstvo izbornim rezultatom u svojim sredinama unutar HNŽ-a, a u mjestima gdje nismo pobijedili dalo se zaključiti da je Mladež ove županije u suradnji s svojim OO/GO se maksimalno potrudila i dala sve od sebe da birači to prepoznaju.

ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ-a je iskazao punu potporu radu OO HDZ BiH Stolac, kandidatu za načelnika općine Stolac i svim članovima koji su na listi za OV Stolac.
Na sjednici su osudili čin povrede demokratskih procedura i zakona Bosne i Hercegovine, te izrazili uvjerenje kako će se izbori, kada to odluči Središnje izborno povjerenstvo, odvijati u demokratskom duhu, uz funkcioniranje pravne države u skladu sa zakonom.