FOTO  Održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora

HNS BiH, Predsjedništvo HNS BiH
Na sjednici se raspravljalo i o imenovanju Glavnog vijeća HNS-a, kao i izaboru tijela koja se vežu za odbore Glavnog vijeća koji će se imanovati na idućoj sjednici.
Predsjedništvo HNS-a razgovaralo je i o aktualnoj političkoj situaciji u FBiH i BiH, kao i o pitanju uspostave vlasti na izvršnim razinama. Stav Predsjedništva HNS-a je ostao nepromjenjen, te su i danas iskazali opredijeljenost da se vlast što prije uspostavi na prethodno utvrđenim načelima. Hrvatska politika neće pristati da se formira vlast bez potrebnih izmjena Izbornoga zakona BiH.
-Nikad više bošnjački narod neće izabrati dva člana Predsjedništva BiH, rekao je u izjavi za medije predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović.
-Čvrsto vjerujem da ćemo pronaći partnere za promjene Izbornoga zakona. U srijedu ćemo u Sarajevu imati sastanke s predstavnicima glavnih srpskih i bošnjačkih stranaka, ali primarno o Vijeću ministara. Dosta sam oko toga optimističan. Ipak trebamo sačekati i vidjeti kako će ti razgovori u konačnici završiti. Vjerujem da bismo u idućem mjesecu trebali imati novo Vijeće ministara, istaknuo je medijima predsjednik Čović.