Održana 16. sjednica Predsjedništva HNS-a BiH

hns
hns
Predsjedništvo HNS-a BiH, održalo je prvu sjednicu u novim prostorijama, nakon što je formalno i registriran rad HNS-a. Na sjednici Predsjedništva HNS-a BiH, Predsjedništvo je informirano o onome što je tajništvo HNS-a uradilo na registriranju i svim onim dokumentima koje ovaj put HNS ima, i o tome se vodila rasprava.

Na sjednici se napravila analiza, s odmakom od izbornih aktivnosti Općih izbora, onoga što se uradilo u proteklom razdoblju, nevezano za izbore.

Jedna posebna točka bila je zakazivanje, odnosno priprema za zakazivanje sjednice Hrvatskog narodnog sabora. Nakon rasprave, zaključeno je da će Predsjedništvo HNS-a BiH procijenit kada sazvati Hrvatski narodni sabor BiH. Nastojat će se što prije to organizirati, a sljedeća sjednica Predsjedništva HNS-a BiH bit će odmah nakon objave konačnih izbornih rezultata, sto znači, otprilike 11. studenog. Do tada bi tajništvo HNS-a BiH trebalo pripremiti jedan nacrt dnevnog reda tog budućeg Sabora, ključne dokumente, koji bi se trebali donijeti kroz taj dnevni red.

Novi saziv Sabora HNS-a BiH konstituirat će se na temelju izbornih rezultata općih i lokalnih izbora iz 2012. godine, što znači, novi saziv Sabora činit će svi zastupnici svi vijećnici lokalnih izbora od prije dvije godine, svi oni koji će od 11.11.2014 biti formalno predstavnici u skupštinama kada su u pitanju županije, entitetska razina, parlament, izvršna vlasti, državna razina vlasti, predstavnici u saboru RH i svi ostali članovi kako to definira statut HNS-a BiH, zaključeno je na sjednici Predsjedništva HNS-a BiH.