Odbio zaustaviti vozilo: Osumnjičeni za krijumčarenje ljudi uhićen u Bihaću

krijumčarenje ljudi, migranti, Slovenija, novinar, krijumčario, migrante

Na zahtjev Policijske stanice Trnovo, policijski službenici Policijske stanice Bihać lišili su slobode lice B.E (1989) iz Bihaća, te isto predali PS Trnovo zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Navedena osoba se sumnjiči da se dana 05. kolovoza 2019. godine u mjestu Širokari, općina Trnovo oglušio o zakonito izdatu naredbu policijskog službenika da zaustavi vozilo jer je u istom prevozio osobe koja su na teritoriju entiteta Republika Srpska ilegalno ušla iz susjednih zemalja, a potom navedenim osobama rekao da napuste vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

"Policijski službenici PS Trnovo pronašli su šest lica koja su za sebe dala podatke da su iz Eritreje, te su obilaskom terena pronašli vozilo za koje su utvrdili da je istim upravljalo pomenuto lice", saopćeno je iz entitetskog MUP-a.

O svemu obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, izvršen je uviđaj, te uz suglasnost tužitelja Tužiteljstva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres putničkog automobila.

Tužitelj Tužiteljstva BiH je naložio da se lica predaju Ministarstvu sigurnosti BiH, Službi za poslove sa strancima, na dalje postupanje, a nakon dokumentiranja predmeta protiv osobe B. E. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krijumčarenje ljudi“.