Od nedjelje kiša, pljuskovi i pad temperatura

Za taj dan najavljena je kiša, te pad temperatura ispod 20 stupnjeva.

Kulminacija pogoršanja vremenskih prilika, prema aktualnim sinoptičkim kartama, predviđa se za nedjelju 6. rujna. Količine padalina koje se očekuju nisu velike, u dijelu Bosne od 5 do 10 mm dnevno, u Hercegovini nešto više, maksimalno do 20 mm dnevno. Najveće se predviđaju za južni dio zemlje, regiju Mostara.

Temperaturni režim do 6. rujna također će se promijeniti i sa odmicanjem tjedna pred nama temperature zraka će postupno opadati, stoga se i za vikend očekuje osjetno svježije vrijeme u odnosu na protekli period, uz maksimalne dnevne vrijednosti temperature između 18 i 20 °C u unutrašnjosti, odnosno 20 do 23 °C na jugu.

Od ponedjeljka 7. do 15. rujna, prema aktualnim sinoptičkim kartama, u većem dijelu zemlje očekuje se stabilnije vrijeme, bez padalina, uz niže temperature zraka primjerenije kalendaru. Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, krajem dana, ponegdje u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, je moguć slab i kratktrojan pljusak kiše.