Od danas temperature iznad 10 stupnjeva

Kravice

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH), od danas se očekuje osjetno zatopljenje, a temperatura će ići i iznad 10 stupnjeva.

Danas će u središnjim istočnim i sjeveroistočnim područjima biti pretežno oblačno, prijepodne sa slabom kišom, na planinama i slabim snijegom. U Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini bit će sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab promjenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između -1 i 4 °C, a najviša dnevna između 5 i 10 °C, na jugu i u Krajini do 14 °C.

Sutra će, prema najavama FHMZ BiH, prevladavati malo do umjereno oblačno vrijeme. Ujutro je moguća magla po kotlinama u središnjim i istočnim područjima. Poslijepodne u Hercegovini i na zapadu Bosne očekuje se naoblačenje. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4 °C, na jugu zemlje od 2 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 6 i 13 °C.

U četvrtak u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini bit će oblačno, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. U ostatku zemlje bit će sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, a najviša dnevna između 7 i 14 °C. U petak se očekuje naoblačenje sa zapada. U Bosni se poslijepodne očekuje kiša. Vjetar će biti slab, ujutro jugo, sredinom dana u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 0 i 6 °C, a najviša dnevna između 5 i 10 °C, na jugu od 10 do 14 °C.

izvor: Večernji list