Od danas pojačane kontrole na graničnim prijelazima sa EU

doljani
doljani
Od puteva s izmijenjenim režimom prometa zbog aktualnih radova izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-6.1 Kolo-Posušje i M-17 Jablanica-Mostar.

Za danas u 9.00 sati najavljen je početak radova na deminiranju na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče na dionici Ripač-Dubovsko. U narednom razdoblju od 08.00 do 16.00 sati na toj dionici će dolaziti do povremenih polusatnih obustava.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Danas počinju pojačane kontrole na graničnim prijelazima s EU tako da se očekuju veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prijelazima s Hrvatskom.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi) svakodnevno se obustavlja promet od 9.00 do 11.00 sati i od 13.00 do 15.00 sati, tako da se ne preporučuje korištenje GP Klobuk.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog održavanja Međunarodnog sajma Mostar 2017, kao i Salzburg foruma, večeras do ponoći, na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području BiH. Dodatno je na području grada Sarajeva, također do ponoći zabranjeno kretanje vozilima koja prevoze i ostale „B" materije.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. travnja, priopćeno je iz BIHAMK-a.