Obnovljene kuće za 12 povratničkih obitelji u Derventi

Obnovljene kuće za 12 povratničkih obitelji u Derventi

Kuće su obnovljene u okviru projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, podprojekt BH2, a izgradnja je koštala oko pola milijuna maraka.

Na području Dervente u okviru podprojekta BH2 bit će izgrađeno i obnovljeno 46 stambenih jedinica, ukupne vrijednosti 1.431.649.00 maraka, rekao je v.d. zamjenika direktora Tajništva za raseljene osobe i migracije Dragan Juričević.

Naglasio je da će Vlada RS-a i Tajništvo za raseljene osobe i migracije i u narednom periodu pružati pomoć povratnicima, kako iz budžetskih sredstava, tako i donatorskih.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim obiteljima osigurati normalne uvjete za život, saopćeno je iz Tajništva RS-a za raseljene osobe i migracije.

Vrijednost Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u koji su uključene Srbija, Crna Gora, Hrvatska i BiH iznosi 1,2 milijarde maraka, od čega će za projekte u BiH biti izdvojeno više od 200 milijuna maraka.

Sredstva za realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja osigurali su donatori, od kojih je najveći EU sa učešćem od 450 milijuna maraka, zatim slijede SAD, Italija, Njemačka, Norveška, Švicarska, Danska, Turska, te druge zemlje donatori. Podršku u realizaciji ovog projekta pružili su i UNHCR, OSCE i Razvojna banka Vijeća Europe.

vecernji.ba