Oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom

Količina padavina u proteklih 24 sata kretala se od 24 mm koliko je izmjereno na Sokocu, 18 u Bileći, 15 na Ivan-sedlu, 12 na Bjelašnici, 11 u Trebinju i Sarajevu, 9 u Livnu i Derventi, 7 u Doboju, 6 u Bihaću, Srebrenici i Jajcu, 3 u Banja Luci, Bugijnu, Tuzli, Sanskom Mostu i Zenici, a u ostalim područjima količina padavina je manja od 3 mm. 

Temperatura zraka u 8 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Ivan Sedlo i Sokolac 6, Kupres 7, Sarajevo i Livno 10, Bihać, Bugojno, Jajce, Mrkonjić Grad i Drvar 11, Banja Luka, Tuzla, Doboj, Zvornik, Bileća i Goražde 12, Zenica, Gradačac, Sanski Most, Trebinje, Prijedor, Derventa i Bijeljina 13, Mostar 14 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa gramljavinom. Više padavina se očekuje u Hercegovini, a najmanje na sjeveru zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17, na jugu do 19 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 15 stupnjeva.

HIDROLOŠKI IZVJEŠTAJ

Rijeka Sava i dalje ima trend porasta vodostaja, a na ostalim vodotocima trenutne vrijednosti imaju trend blagog opadanja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)