Obilježen Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Obilježen Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Svečanim euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu i prigodnom akademijom u dvorani Pavla VI. u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, danas, na blagdan sv. Luke evanđeliste, svečano je obilježen Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) Univerziteta u Sarajevu.

Svečanom obilježavanju Dana Katoličkog bogoslovnog fakulteta nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić. Svetu misu slavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić, koji je i veliki kancelar Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

„Svatko na svoj način u ovoj instituciji Fakulteta treba obnoviti tu žar i radost služiti Gospodinu. Neka ovo što danas slavimo sve nas učini radosnijima i vrednijima za Božje kraljevstvo. Svatko od nas osobno i kao institucija ima poslanje, i da to poslanje izvršimo kako Bog traži“, kazao je kardinal Vinko Puljić.

Na svečanoj akademiji u dvorani Pavla VI. na KBF-u, nazočnima se obratio dekan KBF-a izv.prof.sc. Darko Tomašević koji je predstavio rad KBF-a u protekloj akademskoj godini, te zahvalio svima koji su, na bilo koji način, pridonijeli uspješnom radu KBF-a. „Imali smo šest znanstvenih skupova, šest teoloških tribina, izdali smo četiri knjige i dva časopisa.
Želim istaknuti i određene projekte koje smo realizirali u protekloj godini, kao što su projekt uređenja čitaonice i knjižnice, nabavka teološke literature i mnogi drugi. Ovdje smo se, prije svega, okupili zbog naših diplomanata, deset naših studenata postiglo je zvanje magistra teologije.

Oni su doista cilj i svrha našeg rada i iskreno smo radosni i ponosni na njih“, kazao je dekan KBF-a Tomašević. Veliki kancelar KBF-a i vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić čestitao je djelatnicima i studentima Dan KBF-a. „Prvo želim čestitati našim magistrima na ovom što su postigli i svima koji su se ugradili u vaš razvoj i stjecanje znanja.

Sad kada idete u život s tim dokumentom, život će gledati vas, koliko ćete vi biti ono što trebate biti“, kazao je kardinal Puljić.

U sklopu akademije, upriličeno je i prigodno predavanje doc.dr. Hrvoja Kalema na temu:

„Misijska narav Crkve ukorijenjena u trojstvenom dinamizmu“.

Nakon predavanja, uslijedila je promocija deset magistara teologije, te je dodijeljena nagrada najuspješnijem studentu u protekloj akademskoj godini.