NO HT Mostar predložio Vilima Primorca za generalnog direktora

HT MOSTAR, Stipe Prlić, Fotelja, HT MOSTAR, Eronet, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Stipe Prlić, HT MOSTAR, HT MOSTAR, HT MOSTAR, HT MOSTAR, RAK, HT MOSTAR, vd direktor, Vilim Primorac, HT MOSTAR, HT MOSTAR, imenovanje, ivica mudrinić, Stipe Prlić, HT MOSTAR, kazna, RAK, Vilim Primorac, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Nadzorni odbor, platformaši, Nadzorni odbor, HT MOSTAR, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Eronet, Vilim Primorac, Žarko Pušić, Slobodan Vasković, HT MOSTAR, ante krešić, HT MOSTAR, HT Eronet, slaven grbavac, HT Eronet, Eronet, dobit, Eronet, HT Eronet, pranje novca, Stipe Prlić, Zoran Bakula, Eronet, HT Eronet, čestitke, HT MOSTAR, skupština, travanj, HT Eronet, Nadzorni odbor, HT MOSTAR, plaće, dobit, Vilim Primorac, HT MOSTAR, revizija, Federacija Bosne i Hercegovine, Federacija BIH, Stipe Prlić, HT MOSTAR, otkaz, HT Eronet, Vlada FBiH, kupovina
...jer je federalni premijer Fadil Novalić (SDA) s dnevnog reda sjednice skinuo odluke o razrješenjima i imenovanjima uprava u nekoliko javnih poduzeća.

Navodno je među koalicijskim partnerima u Federaciji (HDZ-SDA-DF) postojao dogovor da se sporna uredba koja se tiče izbora uprava u javnim poduzećima, na kojoj je inzistirao HDZ BiH, a kojoj se protivio DF, stavi po strani, ali da odmah počne sa smjenama u poduzećima čijim upravama je istekao mandat i u poduzećima koja posluju s gubitcima.

HDZ je tražio da prve na listi budu uprave HT-a Mostar, Aluminija, Elektroprivrede HZHB, no Novalić je nekoliko sati prije početka jučerašnje sjednice, po riječima HDZ-ovih ministara, ovaj dogovor odlučio prekršiti i skinuti dogovorena imenovanja s dnevnog reda.

Ovo je za HDZ bilo neprihvatljivo, kazao je dnevnom listu ministar prometa i veza FBiH Denis Lasić (HDZ BiH). Lasić potvrđuje kako je postojao dogovor da se izvrše smjene u svim poduzećima u kojima je istekao mandat upravama i u onima koja posluju s gubitcima, ali kako je u zadnji tren sve skinuto s dnevnog reda.

Kada je u pitanju Lasićev resor, on je za Dnevni list kazao kako je u poduzećima koji su pod njegovom ingerencijom procedura završena ili je pri kraju. Kada je u pitanju HT Mostar, Lasić kaže kako je smjena trenutačne uprave na čijem čelu je u v. d. mandatu Stipe Prlić bila predložena za jučerašnju sjednicu, ali kako je Novalić skinuo jer još uvijek nije završena procedura u BH Telecomu.

U HT-u procedura je okončana, a Nadzorni odbor poduzeća, prema Lasićevim riječima, poslao je u ministarstvo prijedlog da Vilim Primorac bude imenovan za novog direktora.

Kada je u pitanju BH Telekom, još nije završena kompletna procedura, ali Lasić kaže kako je situacija kada je u pitanju prvi čovjek te tvrtke jasna. I u idućem razdoblju direktor bi trebao ostati Mirsad Zaimović koji je trenutno u v.d. mandatu.

- Svi stavljaju i skidaju s dnevnog reda sve što im padne na pamet. Ne može se raditi tako. Ovo vrijeđa dignitet svih nas. Bilo je dogovoreno da se ne ide s izglasavanjem uredbe već da će se staviti sva problematična imenovanja na dnevni red. Sada ispada da ništa nije dogovoreno i sada ćemo mi definitivno inzistirati na usvajanju uredbe kako nam se ovo više ne bi događalo, kaže Lasić. On pojašnjava kako nije normalno da se u mandatu drže ljudi koji su napravili ogromnu štetu za poduzeća i državu