Nije postignut dogovor o novoj Vladi SBŽ-a. Financije dobila dva HDZ-a, 'zapelo' na obrazovanju!?

sbž, prosvjedi, Travnik, sbž, Hrvati u BIH, sbž, skupština sbž, vlada sbž, vlada sbž, središnja bosna, vlast, sbž, Hrvati u BIH, središnja bosna, vlast, Slavica Josipović, središnja bosna, vlada sbž, razgovori, Vlada, sbž, dogovor, Armija BiH, ratni zločin, središnja bosna
Sastanak je potrajao više od četiri sata, ali dogovora još uvijek nema. U subotu popodne ili navečer nastavit ćemo razgovore i nadam se postići dogovor i uspostaviti novu vladu Srednjobosanske županije na zadovoljstvo svih", izjavila je Lidija Bradara, predsjednica srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Salko Selman, predsjednik ŽO SDA SBŽ, istaknuo je kako su sve stranke ozbiljno shvatile da se treba ubrzano raditi na uspostavljanju vlasti u ovoj županiji.

"Moguće je da u subotu dođemo do službenih rezultata, a kako je situacija ozbiljna glede viših razina vlasti, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", izjavio je Selman za Fenu.

Predsjednica srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ-a 1990 Slavica Josipović za Fenu je kazala kako su na sinoćjem sastanku postavljeni dobri temelji na osnovu kojih bi se trebao, uz konzultacije s vrhom stranaka, u subotu postići dogovor o uspostavi nove vlasti u SBŽ-u.

Sličnog je stava i Zukan Helez predsjednik srednjobosanskog SDP-a BiH.

"Stavovi su približeni. U subotu ćemo ponovno sjesti, međutim ovoga puta na razini predsjednika, bez ostalih suradnika. Pokušat ćemo se usuglasiti sa središnjicama stranaka i naći izlaz iz ove situacije. Ima još nekih ključnih pitanja o kojima se nismo dogovorili, ali smo dogovorili da o njima nećemo govoriti prije idućeg sastanka", izjavio je Helez.

Kako Fena neslužbeno doznaje, usuglašen je stav da Ministarstvo financija pripadne bloku dva HDZ-a, međutim razgovori su zapeli na pitanju kojoj će stranci pripasti Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.