Ni nakon 14 godina atentatori na Jozu Leutara nisu procesuiran

...poslova Federacije BiH, još u kolovozu 2010. godine predan je Tužiteljstvu BiH. Potvrdio je to Zlatko Miletić, koji je u to vrijeme obavljao funkciju direktora Federalne uprave policije (FUP).

- Na zahtjev Državnog tužiteljstva, mi smo, u dogovoru s glavnom županijskom tužiteljicom iz Sarajeva (Nives Kanevčev, op. a.) i tadašnjim glavnim državnim tužiteljem (Milorad Barašin, op. a.) načinili analizu i dostavili je Tužiteljstvu BiH. Ja sam na funkciji direktora FUP-a ostao još nekoliko mjeseci nakon toga, a do tada nismo imali nikakvu povratnu informaciju iz Tužiteljstva BiH - piše Avaz.ba.

Nemam pouzdane informacije o tome što je s predmetom, ali, koliko vidim, na tome nitko ne radi - kazao je Miletić, koji trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Europe (SEPCA).

U Tužiteljstvu BiH i dalje su vrlo šutljivi na upite o slučaju "Leutar". Jedino je rečeno da se "predmet nalazi na ocjeni i eventualnoj nadležnosti Tužiteljstva BiH", što je već od prije poznata informacija.