Neophodna hitna dezinfekcija svih javnih i kontakt površina, slijedite pozitivne primjere

Neophodna hitna dezinfekcija svih javnih i kontakt površina, slijedite pozitivne primjere
Ilustracija

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) poziva sve gospodarske subjekte kojima su naredbama federalnog Stožera Civilne zaštite, te drugim naredbama i odlukama nadležnih tijela općina i gradova u FBiH i BiH, naređene dodatne mjere dezinfekcije i zaštite radnih i drugih površina, kao i one koji imaju potrebe za vršenjem višestrukih ili jednokratnih poslova dezinfekcije, da te mjere poduzmu odmah i bez ikakve zadrške.

Ističu da posljedice odugovlačenja ili odbijanja tih mjera mogu biti dalekosežno negativne po njih, njihove zaposlenike, poslovne partnere i građane koji su s njima u komunikacije, navodi se u priopćenju INZ-a.

Institut je uključio sve svoje kapacitete, tehniku i ljudstvo da, što je u većoj mjeri moguće, ispuni i odgovori odmah na sve specifične zahtjeve, kada je u pitanju dezinfekcija u gospodarskim i javnim subjektima prije svega na području Zeničko-dobojske županije, ali i na drugim područjima.

Nekoliko velikih gospodarskih i trgovačkih subjekata je odmah, ne čekajući naredbe nadležnih, radi zaštite svojih radnika i građana koji su u kontaktu sa njima, već poduzelo sveobuhvatne mjere zaštite i dezinfekcije, što pokazuje njihovu društvenu odgovornost.

Kontakt i dogovor sa nadležnim u INZ kada je u pitanju dezinfekcija radnih prostora i površina se može ostvariti putem emaila [email protected], telefona 032-448-001 ili mobitela 061-846-903, dok je svim građanima i pravnim subjektima kontinuirano za konkretna pitanja o koronavirusu Covid-19 na raspolaganju dežurni broj Službe za epidemiologiju 062-894-569.

Iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane pozivaju sve građane, gospodarske i pravne subjekte da se striktno pridržavaju i postupaju isključivo po naredbama službenih institucija, da bi svi sa što manje negativnih posljedica po cijelo društvo prebrodili aktualnu kriznu situaciju.

"Vaše savjesno i disciplinirano ponašanje pomoći će sprječavanju širenja virusa, a time i liječničkim timovima da se skoncentriraju na teške slučajeve i pomognu onima kojima je najpotrebnije", priopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.