FOTO  Nedaleko od Tešnja pod zemljom otkrili ilegalno skladište oružja

Foto: Tužiteljstvo BiH

U ileglanom skladištu pronađeno je više stotina projektila i ručnih bacača zaostalih iz proteklog rata, a zbog veličine skladišta istraga će se nastaviti i sljedećih dana, izvijestili su mediji u BiH, pozivajući se na službene izvore.

Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e i istražitelj Tužiteljstva BiH, po nalogu Tužiteljstva BiH, izvršili su pretragu na lokalitetu sela Kaloševići u blizini Tešnja i tamo pronašli veliku količinu oružja i protuoklopnih eksplozivnih sredstava.

Dokazi upućuju da se radi o velikoj količini oružja na toj lokaciji

"Dosad je pronađena iznimno velika količina ručnih bacača i eksploziva, a na mjestu pronalaska iskopano je i više stotina komada minsko-eksplozivnih sredstava", stoji u priopćenju državnog Tužiteljstva BiH. Budući da dokazi ukazuju na to da se na tome mjestu nalazi velika količina oružja, akcija Tužiteljstva BiH i SIPA-e nastavit će se sljedećih dana.

Na terenu su i pripadnici Inženjerskog i Deminerskog bataljuna Oružanih snaga BiH, koji iskapaju i skladište pronađeno oružje i vojnu opremu, nakon čega će se pristupiti vještačenju pronađenih dokaza. Po navodima medija, policijski djelatnici SIPA-e osiguravaju lokaciju, a Tužiteljstvo BiH i SIPA-e nastavljaju istragu u pravcu otkrivanja odgovornih za skrivanje pronađenog oružja.
Tešanj se za vrijeme rata nalazio pod nadzorom Armije BiH.