Ne dozvoliti da Bosna i Hercegovina nakon 500 godina zuluma ponovo šaptom padne!

...stoji u priopćenju za javnost Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U priopćenju dalje stoji:

Bošnjačko-građansko-islamski koncept koji demonstrira politički magazin „60 minuta" svoje uporište baštini na Savfetu begu Bašagiću da od Trebinja pa do Brodskih vrata nije bilo Srba ni Hrvata, i Aliji Izetbegoviću da je BiH država temeljenog islamskog naroda i dvije neislamske manjine i izravno je u funkciji interesa bošnjačko-muslimanskog naroda.

Početak specijalnog medijskog rata koji osmišljava bošnjački institut na čelu s Zlatkom Lagumdžijom a provodi magazin „60 minuta" potpomognuti hrvatskim i srpskim petokolonašima izravna su sigurnosna prijetnja ustavnoj ravnopravnosti hrvatskog i srpskog naroda u BiH.

Stoljetni plan o islamskoj državi Bosni i Hercegovini danas ima uporište i u svjetskoj terorističkoj organizaciji Al-Qaidi i izravna su prijetnja zapadno-kršćanskoj civilizaciji i NATO savezu.

Upravo je Hrvatska Republika Herceg-Bosna unijeta u Washingtonski sporazum kao garant da na tlu BiH ne može biti islamska država.

Naravno, sveta ideja i vojno neostvareni ciljevi islamskih fundamentalista okrenuli su se staroj formuli antifašizmu i multinacionalnom društvu sa snažnom centralističkom vlašću (etnički očišćenom od Srba i Hrvata) u Sarajeva u konačnici ima isti cilj.

Osjećaj ugroženosti od fundamentalista koji medijski proganjaju neistomišljenike i političke protivnike otvara prostor kršćanskom savezu u BiH u obrani svoje nacije, vjere i opstojnosti na onim prostorima koji ne kontrolira bošnjački narod.

Dvije trećine BiH nastanjuju kršćani koji čine i natpolovičnu većinu u BiH prepoznali su nakane Sulejmana Tihića predsjednika unitarno-islamističke SDA i Zlatka Lagumdžije predsjednika građansko centralističke-neokomunističke SDP i sigurno će spriječiti islamizaciju i majorizaciju hrvatskog i srpskog naroda u BiH i ponovni progon kršćana u BiH.

Mi hrvatski branitelji, veterani i dragovoljci Domovinskog rata pozivamo zemlje potpisnice Daytonskog sporazuma da okupe legalne i legitimne predstavnike tri konstitutivna i suverena naroda u BiH i otvore pregovore oko novog Ustava u BiH koji će garantirat jednakopravnost sva tri naroda i otkloniti svaku mogućnost stvaranja islamske države na tlu BiH.

Specijalni rat, političko nasilje, kriminalizacija hrvatskih i srpskih predstavnika te govor mržnje iz Sarajeva poziva na oprez i zabrinutost hrvatski i srpski narod u BiH.

Mi hrvatski branitelji i veterani Domovinskog rata slutimo nacionalnu ugroženost i pozivamo političke vođe da se javno obrate i okrenu svome narodu i upute pozive na zajedništvo i patriotizam.

Ne dopustimo da Bosna i Hercegovina nakon 500 god. zuluma ponovo šaptom padne, stoji na kraju priopćenja, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.