Nastavlja se zlouporaba djece u političke svrhe

Pred zgradom Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu ponovo su se okupili građani iz cijele Bosne i Hercegovine koji traže hitno usvajanje Zakona o jedinstvenom matičnom broju na razini države.

Osim toga, demonstranti traže formiranje državnog Fonda solidarnosti iz kojeg bi se financiralo liječenje građana koji ne mogu dobiti medicinski tretman u BiH, kao i da se parlamentarci i državni ministri odreknu 30 posto svojih primanja do kraja mandata u korist tog fonda.

Na prosvjedima su se okupili mnogobrojni roditelji, studenti i nezadovoljni građani, a podršku im pružaju udruženja nezaposlenih, poljoprivrednika, akademska zajednica, taksisti, objavili su sarajevski mediji.

Da su prosvjedi zbog Zakona JMBG dirigirani potvrđuje i podatak da je među demonstrantima mnogo djece o čijoj zlouporabi u političke svrhe svi redom šute, od "savjesnih građana" do predstavnika raznih NVO koje postoje isključivo radi pranja novca. Njihovo ponašanje ne čudi nikoga, ono što iznenađuje jest ponašanje majki koje su dovele svoju djecu na prosvjede i tako ih izravno izložile opasnosti, od nahuškane rulje s jedne i policije koja bi možda mogla početi raditi svoj posao, s druge strane.

Imala djeca ili ne matični broj, sve ih je redom zadužila Vlada Federacije BiH i to za skoro pet milijardi maraka. Hoće li "savjesne majke" prosvjedovati i zbog toga? Vjerojatno neće jer izvršna vlast u FBiH, za razliku od državne, politički je podobnija!

artinfo.ba