Nastavak izgradnje autoceste na Koridoru Vc

Koridor Vc Podlugovi
Ugovor su potpisali Jasmin Bučo v.d. direktor JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitor i Hamed Ramić, direktor Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo, na čelu konzorcija te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu supotpisnika, i u ime izvođača radova Josip Kuzmanić, direktor regije Strabag AG, Austrija.

Početkom radova na ovoj dionici bit će otvoreno prvo gradilište na Koridoru Vc za novi investicijski ciklus vrijedan 892 milijuna eura.

Kako je priopćeno iz press službe Autocesta FBiH, ovo poduzeće na jugu ima spremna četiri projekta, što znači novih 30 kilometara od Međugorja do Mostara jug. Sada kada je napokon usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji, očekuju se da dva projekta vrijedna 100 milijuna eura na dionici Počitelj - Međugorje uključujući most Počitelj budu potpisana u srpnju ove godine.

Priprema za sljedeću dionicu Buna - Počitelj vrijednu 30 milijuna eura je u završnoj fazi a dodjela ugovora se očekuje do kraja ove godine. Preostalih 160 milijuna eura za dvije dionice između Mostara i Bune očekuju se odmah nakon usvajanja amandmana na prostorni plan kojim će se okončati višegodišnji spor oko pozicije trase autoceste na području Blagaja.

Brotnjo.info