Narednih dana očekuju nas paklene vrućine, ali to nije sve

čiovo, plaža, ljepotice, vremenska prognoza
Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Rekordne temperature

Poslijepodne razvojem oblačnosti na krajnjem sjeverozapadu i istoku Bosne moguć je slab pljusak. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 30 do 36 stupnjeva.

Što se tiče vremenskih prilika u cijeloj regiji, narednih dana nas očekuju rekordne temperature, ali i padaline.

Pljuskovi, pa pakleni dani sa temperaturom i do 40 stupnjeva Celzijusa, a onda osvježenje, u najkraćem je prognoza vremena do kraja ovog tjedna.

Osim toga, stručnjaci upozoravaju i na ekstremno visok nivo UV zračenja, piše Blic.

Nevrijeme koje je protutnjalo Balkanom je prošlo, ali se nove nepogode najavljuju u narednim danima. Još tijekom današnjeg dana lokalno se mogu očekivati pljuskovi s grmljavinom. Nakon toga slijedi pakleni tjedan.

Pakleni tjedan

- Nevrijeme je došlo sa sjevera Europe i najviše je zahvatilo Italiju i Hrvatsku. To je sada završeno. Slijedi nam tjedan u kojoj u nekim gradovima biti čak i do 40 stupnjeva. Do petka se očekuju topli dani od 35 pa do 39 stupnjeva Celzijusa. Nakon toga slijedi pad temperature za desetak stupnjeva - najavljuje meteorolog Nedeljko Todorović.

Navodi da već od početka srpnja slijedi svježija varijanta ljeta, kada se očekuje da će temperatura maksimalno biti od 22 do 28 stupnjeva. Svježije vrijeme trajat će oko tjedan dana, kada opet možemo očekivati da će doći do ponovnih nepogoda, s tim što je moguće da pljuskove i grmljavinu prate jači udari vjetra.

Ono što je alarmantno za naredne dane, jeste da će u UV zračenje biti ekstremno visoko, zbog čega građani moraju dodatno da povedu računa i da se adekvatno zaštite šeširima, kremama sa zaštitnim faktorom i laganijom garderobom koja ne otkriva najosjetljivije dijelove tijela.

Hrvatski mediji prenose tvrdnje meteorologa kako nevrijeme i dalje prijeti toj zemlji.

- U nastavku tjedna bit će još i toplije, posebno danju, vruće i vrlo vruće. Iako će dojam biti više nego ljetni, atmosfera će biti nestabilna, pljuskovi i grmljavina povremeno će nas uznemiravati. Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovo moglo zaprijetiti jače nevrijeme - kaže meteorologinja Tea Blažević.