Naplaćivanje RTV pristojbe putem računa za struju

džemal šabić, rtv bih, gubitak, FTV, krivotvorenje, rtv, pretplata, rtv pretplata, tv pretplata, rtv pretplata, rtv pristojba, ep bih, računi, javni RTV servis, bhrt, pretplata, rtv pretplata, RTV taksa, taksa, HNS, rtv pretplata, pretplata, tv pretplata
... potpisali Memorandum o poslovnom razumijevanju, koji predstavlja prvi od najvažnijih koraka za prelazak na novi model naplate RTV pristojbe putem domaćih elektroprivrednih poduzeća.

U cilju realizacije naplate RTV takse putem računa za električnu energiju, na razini BiH, strane su se usuglasile da će kod nadležnih organa i institucija inicirati donošenje odgovarajućih pravnih propisa i akata za što hitniju realizaciju odredbi ovoga Memoranduma.

U skladu s tim, izražena je poslovna i svaka druga volja da ovaj novi model naplate RTV pristojbe za sve Javne servise u BiH, uz suglasnost i podršku ostalih relevantnih institucija, stupi na pravnu snagu odmah nakon isteka aktualnog modela naplate RTV pristojbe.

"Uspostavom ovog novog sistema naplate RTV pristojbe, Javni servisi BiH bi za kratko vrijeme postali spremni u potpunosti odgovoriti svim tehničko-tehnološkim i programskim zahtjevima svih stanovnika BiH, čime bi također Javni sistem emitiranja u BiH po prvi put otkada postoji bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i neovisnim izvorom financiranja kao što je to slučaj u svim uređenim europskim i uopće demokratskim zemljama razvijenog svijeta.

Spremnošću da se uključi u ovaj model naplate, JP Elektroprivreda BiH d.d. pokazala je izuzetno visok nivo društvene odgovornosti te stvorila preduvjet da s osnaženim Javnim servisima BiH i domaća poduzeća, među kojima je i Elektroprivreda BiH, dobiju snažnog partnera u svojim budućim poslovnim aktivnostima.

RTV Federacije BiH, RTRS te BHRT će u narednom razdoblju pravovremeno informirati građane o prelasku na fakturiranja RTV pristojbe putem računa za utrošenu električnu energiju", priopćeno je Press službe RTV Federacije BiH.