Nametnuta vlada poklanja proračunski novac

korupcija, Politika, politikantstvo, koalicija, korupcija, posao, korupcija, krađa i korupcija
Od OHR-a nametnuta Vlada FBiH razmatrala je "posljedice teškog stanja u sarajevskom Pretisu, odnosno činjenicu kako kompanija zbog neplaćenih dugovanja nema osnovne uvhete za nastavak proizvodnje". Vogošćanskoj su tvrtki ugroženi zaključeni poslovi po 7,5 milijuna dolara vrijednom ugovoru s Malezijom.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije nametnute Vlade je u proteklih sedam dana, u suradnji s Elektrodistribucijom Sarajevo, pomoglo u osiguravanju isporuke električne energije ovom poduzeću potvrđeno je u priopćenju i dodano kako je upućeno i pismo podrške nadležnim institucijama Malezije u svrhu nastavka realizacije ugovora s Pretisom.

"Kako bi se prevazišli trenutačni problemi i osigurao nastavak proizvodnje, Vlada FBiH danas je donijela Odluku kojom je iz tekuće rezerve urgentno "Pretisu" izdvojeno na ime pomoći 255.000 KM dok se ne izvrše proceduralne radnje za ovu transakciju s planirane proračunske pozicije nadležnog ministarstva." navodi se u priopćenju.

Zašto na isti način nisu, po zakonskoj i ustavnoj obvezi, tretirane sve ostale tvrtke u sličnim problemima, iz ureda za informiranje Vlade FBiH nije ništa priopćeno.


Protuzakonita raspodjela novca nije novost

Poslovni portal.ba danas piše Kako favoriziranje pojedinih tvrtki i protuzakonita raspodjela novca nije novost ukazujući na podatke o povlaštenim tvrtkama koje na isti način "pomogao" i ministar Vahid Hećo. Pomoć tvrtkama obveza je svake vlasti ali se ona mora biti dostupna svim tvrtkama po jednakim uvjetima bez obzira na vlasništvo i područja s kojih dolaze zaključuje Poslovni portal.