Nakon ulaska Hrvatske u EU 01. srpnja, 70.000 radno SPOSOBNIH bh Hrvata NAPUŠTA BiH

Prema anketnom pitanju: Hoćete li potražiti posao u EU nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, čak njih 98% od ukupno 4.000 ispitanika je odgovorilo potvrdno . Ekstrapolacijom ovog uzorka i predviđanjima prema kojima će svaki radno spospobni bh Hrvat bez posla pokušati potražiti posao u Europskoj Uniji došli smo do zaključka kako će se broj bh Hrvata drastično prepoloviti.

Zbog nedostatka posla, nemogućnosti zaposlenja u BiH, mladi i nezaposleni jedini izlaz iz teške socijalno ekonomske situacije vide u odlasku iz BiH i zaposlenju u europskoj zajednici zemalja Unije. Zbog posjedovanja hrvatskog državljanstva, mnogi od njih će svoju budućnost potražiti i vani zbog mogućnosti koje im se otvaraju kao građanima EU-a.

Tako će populacija bh Hrvata ostati bez dodatnog broja radno sposobnih ljudi, a posebno teško će to pasti općem ionako lošem brojčanom i statističkom pokazatelju koji će dovesti do potpunog prepolovljavanja broja Hrvata u BiH što će na ovu najmalobrojniju populaciju utjecati još teže.

Također, politička nomenklatura propale hrvatske politike u BiH će tako ostati bez značajnog broja glasača čime će svoj utjecaj u vlasti smanjiti do krajnjih granica. Za ovakve trendove, ponajviše je odgovorna loša politika hrvatskih političara koji na ovakve i slične konstatacije odgovaraju kako su "i njihova djeca već odavno dio Europske Unije".

Opći izbori 2014. godine u BiH će pokazati pravo lice i stanje hrvatske politike u BiH koja će ostati bez 50% redovitog biračkog tijela i time dodatno otežati položaj bh Hrvata ali i vlastitu mogućnost da "ušićari" poneku fotelju.

Croportal.ba