Nakon sunčanih dana, vraćaju nam se kiša i snijeg

Nakon sunčanih dana, vraćaju nam se kiša i snijeg
Za vikend nas očekuje većinom sunčano vrijeme, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak se u Hercegovini očekuje smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati, a u Bosni tijekom noći s petka na subotu vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći s petka na subotu jačanje bure.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4 stupnja, na jugu do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 stupnjeva, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

U subotu, 23. veljače, u Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima. Od poslijepodnevnih sati u Bosni smanjenje oblačnosti. Vjetar umjeren, s jakim udarima, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne olujni udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5 stupnjeva, na jugu zemlje do 0 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i 0 stupnjeva, na jugu zemlje do 5 stupnjeva.

U nedjelju, 24. veljače, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar većinom slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6 stupnjeva, na jugu zemlje do 0 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 2 stupnjeva, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva.