Nakon pune dvije godine, Vilim Primorac upisan u sudski rergistar kao predsjednik Uprave HT Mostar

... upisan u sudski registar kao predsjednik Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije Mostar.Bivši predsjednik Uprave HT-a Mostar Primorac je u sudski registar upisan još 28.siječnja 2011., ali je prije dvije godine na to Rješenje žalbu uložilo federalno Ministarstvo prometa i komunikacija, pripremajući teren za ponovno imenovanje Stipe Prlića na istu funkciju. Potom je Županijski sud u Mostaru donio odluku kojom je žalba Ministarstva prometa i komunikacija uvažena, Rješenje o upisu Vilima Primorca kao predsjednika Uprave HT-a Mostar poništeno i predmet vraćen u ponovni postupak, piše najnoviji broj Slobodne Bosne.

Zanimljivo je, međutim, da su županijski suci kolegama iz Općinskog suda u Mostaru istovremeno preporučili da prigodom novog odlučivanja uzmu u obzir Statut HT-a Mostar, te Sporazum između Vlade Federacije BiH i HT-a Zagreb (kao manjinskog vlasnika mostarske kompanije), čime su interne dokumente kompanije stavili iznad važećih zakona.

No, kako je sutkinja Bošnjak preporuke Županijslog suda ignorirala, sada direktor HT-a Mostar Stipe Prlić vrši pritisak na stranačkog kolegu Envera Bijedića, kako bi federalno Ministarstvo prometa i komunikacija uložilo novu žalbu i tako, barem zakratko, odgodilo povratak Vilima Primorca. Iz istih je razloga (pokušaja da utiče na sudsku odluku) Stipe Prlić zaposlio Bojana Zadrića, sina predsjednika Općinskog uda u Mostaru Marina Zadrića, za kojeg je poslije u HT-u Mostar organizirana posebna obuka, jer nije imao ni stručne spreme ni znanja za novi posao. Zadrić junior je postavljen na radno mjesto službenice HT-a Mostar Ane Klšanin, koja je prethodno dobila otkaz, iako je bila jedina zaposlena u svojoj obitelji. Istovremeno je Bojan jedini nezaposleni član obitelji Zadrić.

A.H./Slobodna Bosna