Nakon „drage vijesti“ koju mu je priopćio Dodik u Banja Luci, Radončić uputio sućut Tihiću!

izbori 2010, Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić, Milorad Dodik, Fahrudin Radončić, Dragan Čović, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, Zlatko Lagumdžija, Vlada, granična policija bih, Sudan, un misija, kutlovac, Fahrudin Radončić, korupcija, borba, uhićenja, Midhat Osmanović, Ministarstvo sigurnosti BiH, Fahrudin Radončić, SDA BIH, HDZ BiH, Fahrudin Radončić, sloboda, sud bih

...za buduće razgovore o bilo kom pitanju, kao ni butmirski i travanjski paketi.

- Svi budući razgovori moraju kretati od naše pretpostavke da se može uspostaviti konsenzus, naglasio je Dodik nakon nenajavljenog sastanka s Radončićem u Banja Luci.

Dodik je naglasio da su se ove dvije stranke suglasile da na razini BiH treba što prije formirati vlast koja bi mogla započeti stabilno i brzo rješavanje otvorenih pitanja kao što su državna imovina, popis stanovništva, prilagođavanje Ustava BiH odluci Suda u Strazbourgu.

- Uvjereni smo da je to moguće i namjeravamo da razgovore o tome nastavimo, rekao je Dodik i potvrdio da će razgovarati i s ostalim strankama.

On je istakao da je Savez za bolju budućnost BiH postigao ozbiljan i važan rezultat na izborima, te da je današnji sastanak nastavak konsultacija njega i Radončića u vezi s političkim zbivanjima i mogućim razvojem u okviru BiH.

Radončić je rekao da "sa zadovoljstvom može konstatirati da je nakon njihovog razgovora sa SDP-om odbačen prudski dogovor", dodajući da Savez za bolju budućnost o tom pitanju ima iste stavove kao i Dodik.

On je naglasio da je Prudski sporazum za njegovu stranku "bio takav dokument koji omogućava potpunu stabilnost RS, a uništava FBiH".

- Zato danas s radošću mogu reći da mi je ova vijest draga, a Sulejmanu Tihiću, kao kreatoru "Pruda", izjavljujem sućut, rekao je Radončić.

On je dodao da je razgovor s Dodikom protekao u najboljem interesu što bržeg konstituiranja vlasti na razini BiH i pravljenja takve parlamentarne većine koja će omogućiti ekonomski i svaki drugi razvoj BiH.

Srna