Nađen nestali trgovački putnik posuške tvrtke

nestanak, pronalazak, Posušje, otmica, kocka, priznanje
Budući da ga nije bilo tri dana, odmah se posumnjalo na otmicu, piše Večernji list BiH. Zatečen je samo u donjem rublju vezanih ruku i nogu s podljevima ispod očiju. Liječnici su utvrdili lakše ozljede.

Detalji ovog slučaja zasad su još nejasni. Iako iz policije nisu mogli potvrditi, u početku se sumnjalo da je riječ o otmici i razbojstvu, kako je ispričao policajcu iz Milića koji ga je i pronašao. On je, naime, 30. studenoga rano ujutro, oko 5 sati, krenuo za Posušje, gdje se nalazi sjedište tvrtke u kojoj je zaposlen, a sa sobom je ponio novac od utrška, od 3 do 5 tisuća KM.

Uzalud dozivali

Nakon što su ga članovi obitelji više puta bezuspješno zvali na telefon, alarmirali su policiju koja je isti dan, i to samo dva sata od prijave nestanka, u mjestu Luke, na međuentitetskoj granici između općina Vlasenica i Kladanj, zatekla njegov napušteni golf4 i u njemu mobitel. O nestalom se praktično ništa nije znalo sve do srijede navečer. Istražitelji kažu da je Jovičić u prvoj izjavi tvrdio da je rano krenuo za središte posuške tvrtke "Co Trink" te da su ga na cesti presreli nepoznati razbojnici i oteli mu novac, kao i privatni automobil karavan zelene boje. Nakon što su ga opljačkali, ostavili su ga vezana pored ceste, gdje je proveo gotovo puna tri dana, ali u policiji navode da u cijeloj priči ima određenih ‘rupa'.

- Nakon što se nije javljao, a niti se pojavio kući ili u Posušju, nestanak je oko 14 sati prijavio njegov brat Neđo. Ne možemo još sa sigurnošću reći što se točno dogodilo. Aleksandar je na ispitivanju, provjeravamo određene tragove do kojih smo došli tijekom potrage i očekujemo da će to pomoći u rješavanju slučaja, kažu istražitelji.

Miran čovjek

Aleksandrova supruga Smilja jučer je odbila dati bilo kakve izjave za medije. Samo je kratko navela da se njezin suprug osjeća dobro i da je najvažnije da je živ i zdrav. Inače, Jovićići imaju dvije kćeri, a Aleksandrovi poznanici kažu da on potječe iz ugledne obitelji i da mu je pokojni otac bio jedan od najpoznatijih stomatologa u Zvorniku.

Za Aleksandra kažu da nikada nije bio problematičan, baš naprotiv, uvijek je bio miran obiteljski čovjek i ne vjeruju da je bio u stanju izmisliti ovakvu priču.