Na zamolbe roditelja u ovoj godini otvaraju se i vrtići u Vitini i Humcu

Na zamolbe roditelja u ovoj godini otvaraju se i vrtići u Vitini i Humcu

Radilo se i na promjeni i osuvremenjavanju opreme, namještaja, didaktičkih sredstava... Vrtić je opremljen za 120 mališana, radio je programirano tijekom cijele kalendarske 2018., a kapacitet je bio popunjen gotovo svakoga mjeseca, osim u srpnju i kolovozu. - Projektom zapošljavanja edukacijskog rehabilitatora i pedagoga, koji je sufinancirao Federalni zavod za zapošljavanje, uspješno je uspostavljen edukacijsko-rehabilitacijski kabinet i kabinet pedagoga.

Edukacijski rehabilitator radio je s 20 polaznika djece s posebnim potrebama koja su u mješovitim skupinama. Potaknuti zamolbama roditelja, planiramo u ovoj godini otvoriti dvije podružnice - u Vitini i na Humcu. Obje će biti u prostoru osnovnih škola, o čemu smo se dogovorili s ravnateljima, a u svakoj će biti po jedna mješovita skupina i jedan kabinet učilica - kaže Viktor Grbavac, ravnatelj Dječjeg vrtića Ljubuški. Rad se odvija u sedam skupina te dva kabineta učilice, tj. dnevne brige o djeci od 1. do 5. razreda osnovne škole. Od ove godine vrtić radi od 7 do 19 sati. U jaslicama je cjelodnevni boravak 200 KM, a poludnevni 180 KM. U vrtiću cjelodnevni boravak stoji 180 KM, poludnevni 160 KM i učilica 140 KM. Za drugo dijete popust je 30%, za treće i ostalu djecu je besplatan. Osiguran je i prijevoz do škole, autoprijevozničkoj kući plaća se 20 KM mjesečno, odnosno 1 KM dnevno.

Tu su i dva topla obroka dnevno te besplatne aktivnosti: rukomet, ples, engleski jezik i tečaj crtanja i slikanja. U 2018. je ostvaren ukupni prihod od 322.638 KM, od uplata roditelja 158.506 KM, od redovite potpore Općine Ljubuški 154.166 KM i donacija 9965 KM. U 2018. je s Razvojnom agencijom Češke Republike realiziran i projekt - posve novo i najsuvremenije centralno grijanje na biomasu i pelet, vrijedan 118.000 eura.