Na Vlašiću 80 cm snijega, u Zavidovićima prijete i zmije!

snijeg, Tomislavgrad, snijeg, vremenska prognoza, BIH, snijeg, vlašić, poplave, zavidovići, snijeg, bura, snijeg, Hrvatska zemlja, Tomislavgrad, Posušje, promet, bura, orkanska bura
... javlja Klix.ba. Stanje diljem BiH je i dalje alarmantno. U Srbiji je od jutros najkritičnije u Obrenovcu, gdje je voda poplavila centar i još nadolazi.

Na Vlašiću od sinoć nema ni struje, pa se hoteli i ostali objekti električnom energijom napajaju pomoću agregata, a vlasnici se sami snalaze i za čišćenje prilaza, javlja sarajevski portal Klix.ba.

Problem su i nedovoljno očišćeni putevi, jer je sva mehanizacija prebačena na poplavljena područja.

Premda je kiša u Srbiji oslabjela, gradovi su i dalje poplavljeni, a planinski vrhovi zabijeljeni, javljaju srpski mediji. Srpski skijaški centar Kopaonik već je dva dana pod snijegom, a u četvrtak navečer malo iza 21 sat, izmjerena je visina snježnog pokrivača od 54 centimetra, javlja Mondo.rs!

Prognostičari za Srbiju najavljuju smirivanje vremena tek u srijedu, a danas biti oblačno s kišom ali uz slabljenje intenziteta padalina koje su u prethodna dva dana napravile poplave širom Srbije.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno, većinom sa slabom kišom, na jugu Hercegovine i s lokalnim pljuskovima. Poslijepodne se očekuje postepen prestanak padalina, javlja Radiosarajevo.ba.
U Bosni prijete i zmije!

U Zavidovićima su rijeke Gostović, Krivaja i Bosna uz bujicu donijele i veliki broj zmija, javlja Dnevni avaz. Zabilježeni su i ugrizi, ali mještanima problem predstavlja transport do bolnice u Zenici.

U Zavidovićima je stanovništvo u strahu ušlo u noć jer jaka bujica rijeka Krivaje i Bosne nosi sa sobom velike količine mulja i balvana te prijeti konstrukcijama dva mosta u gradu, koji povezuju Zavidoviće na dvije obale rijeke.

Na raspolaganje Domu zdravlja u Zavidovićima svoj helikopter stavio je turski bataljon EUFOR-a.