Na terenu više od 150 policajca, dječaku niti traga

potraga

On je posljednji put viđen između naselja Lipovica i Labudske, nedaleko od obiteljske kuće. 

Prema informacijama iz CJB Bijeljina, potraga je nastavljena u ranim jutarnjim satima, a policija je pretraživala teren na potezu Lipovice i Labudske na području općine Lopare.

U pretresu terena sudjelovalo je preko 150 policajaca MUP-a RS-a, te pripadnici Republičke uprave civilne zaštite, Federalne uprave civilne zaštite, Civilne zaštite Brčko Distrikta, Vatrogasne postrojbe Lopare, Lovačkog društva Lopare, te veći broj mještana susjednih sela i općina.

- S obzirom da se radi o dječaku koji boluje od autizma, molimo građane da na području općine Lopare i susjednih općina pogledaju svoje stacionarne objekte u kojima bi se dječak mogao sakriti - naveli su iz policije.

CJB Bijeljina još jednom poziva građane da ukoliko imaju bilo kakvih korisnih saznanja kako bi se dječak što prije pronašao, informacije prijave osobno najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122.

Mještani sela Lipovica kažu da mališan ima zdravstvenih problema i boluje od autizma, zbog čega strahuju da će njegov pronalazak biti otežan.

On je, kako su novinarima ispričale susjed, od kuće otišao oko 12.30 sati, a njegova majka je tek nakon nekog vremena shvatila da ga nema i javila susjedima.

Prema njihovim riječima, dječak je tog dana prije majke izašao iz kuće i ona je mislila da se igra napolju, pa je otišla da namiruje stoku. Majka ništa nije sumnjala, jer je Konstantin i ranije znao tako izaći, ali se nakon nekog vremena vraćao kući.

Nakon što se na noge podiglo cijelo selo, tijekom potrage su pronađeni njegovi tragovi u blatu, ali, nažalost, nisu ih odveli do dječaka. Potragu otežavaju i loše vrijeme, magla te kiša koja je prethodnih dana padala.